Potato Europe trekt breed publiek

Tholen - Telers, toeleveranciers, rooidemonstraties, alles op het gebied van de aardappel was vertegenwoordigd op de Potato Europe. De beurs vond dit jaar plaats in Doornik/Tournai op 4 en 5 september. Parkeergelegenheid, bereikbaarheid en aanleg van het beursterrein waren op de Belgische editie van Potato Europe goed geregeld.


Bart Nemegheer, Bart Dewinter, Stefaan Debode, Wouter de Vlies en Ruben Nemegheer van Aardappelhoeve.

In een grote tent werd de binnenbeurs gehouden. Buiten stonden pagodetenten waar grotere machines werden gedemonstreerd.


Dave Zoetemelk en Peter Hulzinga van Celtic koeling. Koude techniek zoals koel-, bewaarcellen-, en rijpcellen worden door dit bedrijf geleverd.

De beurs was weer sterk vertegenwoordigd met grote namen uit de aardappelindustrie, die op de beurs de mogelijkheid namen voor het tonen van nieuwe innovatieve producten. Er werden veel nieuwe technische ontwikkelingen getoond, die het proces van produceren en verwerken van de producten gemakkelijker moet maken.


Restrain: ethylene gas systems zijn een mooi alternatief voor kiemremmer Chloorprovan. Dit middel is na oktober 2020 niet meer toegestaan. M.b.v. een ethanol generator wordt ethyleen door een bewaarhal verspreid.

De eerste dag hadden we lichte regen, maar dit werd de volgende dag weer goedgemaakt door een stralende zon. De sfeer zat er goed in en zowel bezoekers als standhouders kijken weer uit naar de volgende editie van de Potato Europe. De volgende Potato Europe zal plaatsvinden in Frankrijk in het plaatsje Villers-St-Christophe. Deze editie zal plaatsvinden op 2 en 3 september 2020.


Drukte in de stand bij Binst: eat potatoes & love longer.

Klik hier voor de fotoreportage.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.