Opbrengstprognose Filipijnse ministerie van Landbouw hoger

Omdat er dit jaar meer uien zullen worden geteeld, heeft regionaal directeur Crispulo Bautista van het regionale kantoor van het ministerie van Landbouw in Central Luzon verklaard dat ze nu op zoek zijn naar meer alternatieve gebieden in Moncada in de provincie Tarlac ter aanvulling van de uienteelt in provincie Nueva Ecija.

Centraal Luzon heeft een uienareaal van 11.000 hectare, waarvan 9.000 hectare zich in een teeltgebied in Nueva Ecija bevindt dat verantwoordelijk is voor 50 tot 60 procent van de totale uienteelt in het land. Tarlac heeft 2.000 hectare gewijd aan uien. Andere uienteeltgebieden in het land zijn Mindoro, Iloilo en de regio Ilocos, die de inheemse variëteit produceert.

Ui
De regio Centraal Luzon teelt gemiddeld 10 tot 15 ton ui per hectare tijdens het oogstseizoen. En om te helpen met de opslagbehoeften, heeft het ministerie van Landbouw onlangs de basis gelegd voor de bouw van een koelopslag in Palayan ter waarde van € 3,3 mln.

In het verleden werden telers vaak gedwongen om hun producten tegen een lage prijs op de markt te brengen vanwege het gebrek aan opslagfaciliteiten. Maar met de bouw van de koelopslag hoopt het ministerie van Landbouw telers in staat te stellen hun producten veilig op te slaan en een goede prijs te krijgen voor latere verkoop.

De constructie zal nauwlettend worden gevolgd door het PRDP I-Build-Component onder supervisie van Rural Infrastructure Engineer Bon Alexis Guatato en zal naar verwachting tegen 2020 operationeel zijn met een initiële capaciteit van 120.000 zakken.

Bautista zei dat ze nu kijken naar andere maatregelen voor het met name in Bongabon in de provincie Nueva Ecija terugkerende probleem van floridamottenplagen in de vorm van effectieve ongediertebestrijdingsmaatregelen en ongediertebestendige uienrassen.

De Philippine Statistics Authority (PSA) rapporteerde dat in april tot juni 2018 de productie van de bermuda-ui met 14,8 procent daalde van 44.620 ton in hetzelfde kwartaal van 2017 tot 38.020 ton in 2018 als gevolg van floridamottenplagen.

Bron: sunstar.com.ph


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven