Organisator Delphy onthult resultaten

Demodag driftreducerende spuittechnieken biedt telers overzicht

Op 19 september organiseerde Delphy in samenwerking met Fedecom en in opdracht van de BO Akkerbouw de landelijke demodag Driftreducerende spuittechnieken. Deze demodag had als doel om telers die voor de beslissing staan om te investeren in nieuwe spuittechniek, een richting aan te geven en hen te voorzien in de laatste informatie.

Na een toelichting op DRT en DRD en teeltvrije zonevoorschriften door Herman Krebbers, Delphy specialist spuittechniek, zijn elf verschillende spuitmachines in het veld gedemonstreerd en toegelicht door Luc Remijn, Delphy akkerbouw ZW. De dagen ervoor waren met alle machines meerdere tests uitgevoerd met vloeistofgevoelig papier en fluorescerende vloeistof.

De resultaten van deze tests werden gepresenteerd door Koen Peters van Delphy akkerbouw ZO. Zo'n 300 ge├»nteresseerden luisterden naar zijn toelichting op indringing, bedekking en vloeistofverdeling. Duidelijk werd dat het vergelijken van de systemen op basis van de getallen niet kon zonder de toepassing en situatie in ogenschouw te nemen. 

In de winter zal Delphy in meerdere bijeenkomsten de resultaten verder toelichten en bespreken aan de hand van veelvoorkomende praktijksituaties.

Voor meer informatie:
Delphy 
De Drieslag 25
8251 JZ Dronten
T: 0321 388 841
www.delphy.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.