Nieuw label voor biologisch geteelde plantuien: 'Organic Quality Inside'

Broer BV, Bejo, De Groot en Slot en Carel Bouma van www.biologischpootgoed.nl zijn tot overeenstemming gekomen over een samenwerking voor de teelt, opslag, verwerking en verkoop van biologisch geteelde plantuien. Dit zal gebeuren onder het label: 'Organic Quality Inside'.

Carel Bouma zal met zijn team van eerstejaarstelers zorg dragen voor de teelt van goede kwaliteit plantuien volgens het protocol van Quality Inside. Broer BV zal zich bezighouden met de opslag, verwerking en verpakking en logistiek  van deze uien en Bejo zal exclusief de verkoop van de Bejo, De Groot en Slot ( BGS)  genetica verzorgen.

Volgens Siem Beers van Broer BV is dit een doorbraak voor de biologische telers in Europa. BGS komt met een assortiment uien die hoog resistent zijn tegen valse meeldauw en sterk tegen Fusarium. Vooral deze ziektes kunnen een probleem zijn in de teelt van uien voor biotelers. De rassen die dit jaar exclusief op de markt komen onder dit label zijn: Boga, Troy, Jetset, Centurion, Radar, Red Light, Redlander en Red Baron.

Plantuien vormen een steeds belangrijker gewas voor deze telers, vooral vanwege de spreiding van afzet, minder arbeid door een betere beheersing van de onkruiddruk.

Voor meer informatie kunnen ge├»nteresseerden terecht bij een van de lokale Bejo-vertegenwoordigers of bij Siem Beers s.beers@broerbv.nl  of Carel Bouma carel@biologischpootgoed.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.