North Sea Port: overslag van containers met 51% gegroeid

Voor de eerste negen maanden van dit jaar boekten de bedrijven in North Sea Port met 54 miljoen ton bijna 2% meer goederenoverslag via zeevaart dan in dezelfde periode vorig jaar. Indien deze groei de laatste drie maanden blijft aanhouden, kan de fusiehaven dit jaar eindigen met een nieuw record.

De overslag via zeevaart steeg met 1 miljoen ton (+1,7%) vergeleken met de eerste negen maanden van 2018 en komt uit op een totaal van 54 miljoen ton. Voor deze periode is dit opnieuw een record.


Foto: Tom D'Haenens 

De haven zal hierdoor wellicht voor het vierde jaar op rij een record boeken. Werd in 2018 voor het eerst de kaap van 70 miljoen ton overslag via zeevaart overschreden, voor 2019 lijkt het er momenteel op dat dit, met vermoedelijke ruim 71 miljoen ton, opnieuw het geval zal zijn.

Groei in containers
De stijging via zeevaart is erg zichtbaar bij de overslag van containers. Die groeit met 51% tot bijna 2 miljoen ton, goed voor 277.000 TEU.

Voorzichtig optimistisch
Begin dit jaar was North Sea Port voorzichtig optimistisch. Ook na negen maanden is dit het geval. De haven kent nog altijd veel vraag naar vestigingsmogelijkheden en de goederenoverslag via zeevaart stijgt in enkele segmenten. In de tweede jaarhelft neemt de groei echter wat af. De nakende Brexit en een krimpende economische groei blijven aanmanen tot enige voorzichtigheid.

Bron: North Sea Port


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.