Keelings Knowledge geeft 6 tips

Klimaatverandering bestrijden in de AGF-sector

Software speelt een belangrijke rol in klimaatverandering als onderdeel van zowel het probleem als de oplossing. Een groot deel van de massale groei van het energieverbruik in de afgelopen decennia is volgens Keelings Knowledge het gevolg van de productie en het gebruik van computer- en communicatietechnologieën en de technologische vooruitgang die ze mogelijk maken. Energie-efficiëntie is nooit een belangrijke vereiste geweest bij de ontwikkeling van software-intensieve technologieën. Er is dus volgens het bedrijf een groot potentieel voor efficiëntie verbeteringen.

Hieronder zijn zes eenvoudige tips te lezen die bedrijven volgens Keelings Knowledge kunnen implementeren om de klimaatverandering te helpen bestrijden:

1. Power Aware computing, inclusief een beter beheer van de stroom in alle computersystemen, van mobiele apparaten tot cloud computing services.
2. Stroomverbruik optimaliseren door alle apparaten aan te passen voor meer efficiëntie. Werken in energiebesparingsmodus.
3. Elektronische apparaten loskoppelen wanneer ze niet in gebruik zijn en lampen uitschakelen.
4. Een groene energieleverancier kiezen. 31 van de 47 energieleveranciers in Nederland bieden energie uit hernieuwbare bronnen, zoals wind, zon en biomassa.
5. Het Energy Star label controleren bij de zoektocht naar nieuwe hardware/software/huishoudelijke apparaten. Dit label geeft een goede indicatie van het energieverbruik en de efficiëntie van het apparaat.
6. Waar mogelijk papierloos werken.

"Hoewel individuele energiebesparende aanpassingen misschien inconsequent lijken, worden kleine stapjes grote sprongen wanneer ze worden vermenigvuldigd met de huidige wereldbevolking van 7,7 miljard mensen", aldus Keelings Knowlegde. "Waarom zouden bedrijven uitstellen tot morgen wat ze vandaag kunnen beginnen?"

Voor meer informatie:
Rick Rebergen
Keelings Knowledge 
T: +31 6 14955005 
E: Rick_Rebergen@KeelingsKnowledge.com 
www.keelingsknowledge.com 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.