Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jim Ertler, Premium Fresh

"Het klimaat in Tasmanië garandeert een goede uienoogst"

In Tasmanië is het voorjaar volgens Jim Ertler van Premium Fresh redelijk verlopen. Hij vertelt dat de oogst van sommige gewassen wat vroeger begon maar dat dit niet ongebruikelijk was. 

"We zijn begonnen met irrigeren en hebben geen tekort aan water."

Wortelen, uien, broccoli, spruiten, asperges, koolraap en bieten zijn  de voornaamste producten voor Premium Fresh. Het voorjaar is doorgaans een rustige periode voor de groentensector in Tasmanië, hoewel Premium Fresh nog steeds wortelen oogst. Het aspergeseizoen is net begonnen en sjalotten, uien, koolraap en bieten worden momenteel verpakt. 

“Het aspergeseizoen is redelijk van start gegaan. We richten ons op het hogere marktsegment, de Japanse markt en de late markt in Australië. In dit stadium steken we asperges op zo'n 20 hectare. De wisselkoers is prima dus dat is gunstig."

Jim verwacht een vrij normaal seizoen met export naar Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten en er is een goede handel op het vasteland van Australië. "Ons klimaat hier in Tasmanië is gunstig en garandeert een goede aanvoer gedurende het hele seizoen. Andere delen van Australië zijn veel heter waardoor de aanvoer er minder consistent is."

Tasmaanse broccoli wordt een steeds gebruikelijker product in de zomer als de temperaturen op het vasteland oplopen en de droogte de dynamiek van de markt verandert. Broccolitelers op het vasteland hebben niet alleen last van de hitte maar kampen ook met een tekort aan water.

Premium Fresh biedt 12 maanden per jaar sjalotten aan en de export naar Azië neemt jaarlijks toe. "Ik wil niet zeggen dat het een basisproduct in Azië is maar nu deze markten ermee vertrouwd raken, groeit de populariteit. Het wordt nog steeds als een westers product beschouwd. We hebben onze afzet verhoogd door op de juiste markten te focussen en de juiste distributeurs te kiezen. Jim ziet ook dat de vraag naar plantsjalotten op een aantal markten toeneemt. 

Zoals iedereen in de handel wel weet, was vorig jaar een bijzonder jaar voor de uienhandel omdat de Europese oogst zeer laag was. Dit bood landen op het zuidelijk halfrond de kans om deze tekorten aan te vullen. Dit jaar is de Europese oogst nagenoeg weer terug op het oude niveau gekomen.

Jim zegt dat het goed zou zijn  om verder te kunnen bouwen op de vooruitgang die vorig jaar in Europa is geboekt. "We zullen concurreren op kwaliteit en betrouwbaarheid. Zaken die de laatste jaren verbeterd zijn. Tasmanië en Nieuw-Zeeland staan bekend om de hoge kwaliteit van hun uien. We willen echter de resultaten die we vorig jaar hebben bereikt, uitbuiten en onze producten naar nieuwe markten exporteren."

Voor meer informatie:
Jim Ertler
Premium Fresh Tasmania
Tel: +61 3649 888 88
Email: [email protected] 
www.premiumfresh.com.au 

Publicatiedatum: