Russische telers gedwongen om de uienprijzen te verlagen

Volgens de dagelijkse monitoring van EastFruit zijn de Russische uienprijzen de afgelopen week geleidelijk gedaald.

Telers melden een duidelijke daling van de uienvraag, terwijl het aanbod op de markt blijft stijgen. De toename van het aanbod is te danken aan de telers die zich snel willen ontdoen van alle uien die niet aan de normen voldoen en waarvan de kwaliteit door de regen in de eerste helft van de herfst ernstig is aangetast. Tegelijkertijd blijft de vraag naar dergelijke producten relatief laag. Vooral ketens en tussenhandelaren nemen de uien af om ze direct af te zetten, want de uien zijn vrijwel ongeschikt voor langdurige opslag.

Daarnaast is er een sterke druk de importeurs, omdat veel bedrijven hun aanbod van relatief goedkope uien uit Kazachstan hebben verhoogd.

Momenteel willen Russische telers hun uien verladen voor € 0,12-0,20 /kg, wat gemiddeld 10% goedkoper is dan aan het einde van vorige week.

De uienprijs in Rusland ligt op dit moment gemiddeld 23% lager dan in dezelfde periode van vorig jaar. Eigenaren van hoogwaardige uien geven er dan ook de voorkeur aan om de afzet te stoppen en om deze medio november te hervatten.

Bron: East-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven