Import van uien en tomaten in India laat prijzen dalen

Op de markten van New Delhi is de aanvoer van uien en tomaten de afgelopen drie dagen aanzienlijk verbeterd. Dit kan, volgens een commissie die bij elkaar kwam om de prijzen en beschikbaarheid van deze producten te bekijken, helpen om de prijzen te verlagen.

Volgens gegevens die tijdens een interministeriële commissievergadering van het ministerie van consumentenzaken zijn gepresenteerd, heeft Azadpur Mandi, de grootste groentenmarkt van Azië, de afgelopen drie dagen bijna drie keer zoveel uien en tomaten ontvangen als het daggemiddelde van de voorgaande dagen.

Door regen in sommige teeltgebieden zijn de prijzen enorm gestegen. Een ambtenaar van het ministerie van landbouw die op de vergadering aanwezig was, zei dat de oogst van de kharif (winter) uien in Karnataka, Maharashtra, Andhra Pradesh, Madhya Pradesh en Rajasthan aan de gang is.

Telers oogsten momenteel tomaten in Andhra Pradesh, Karnataka, Maharashtra en Tamil Nadu. De tomatenimport heeft ervoor gezorgd dat de prijzen dalen. Verwacht wordt dat midden november meer tomaten op de markt komen door de oogst in Rajasthan, Haryana, en Uttar Pradesh.

Bron: thehindubusinessline.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven