Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Tot 30 november

Indiase overheid versoepelt fumigatievoorwaarden voor importuien

De Indiase federale regering heeft de fumigatie voorwaarden voor importuien tot 30 november versoepeld om het binnenlandse aanbod te verbeteren en de prijzen te controleren. Gezien de bezorgdheid van consumenten over de hoge uienprijzen heeft het ministerie van landbouw besloten om een versoepeling toe te staan van de  fumigatie voorwaarden en van de goedkeuring van het fytosanitair certificaat voor de import van uien.

Het ministerie zei dat ladingen importuien die een Indiase haven binnenkomen zonder fumigatie en goedkeuring van het fytosanitaire certificaat in India gefumigeerd worden door een geaccrediteerde uitvoerder. 

Volgens newsonair.com zal de lading ook grondig worden geïnspecteerd door quarantaine functionarissen en alleen worden vrijgegeven indien deze vrij is van plagen en ziekten die voor India van belang zijn. Deze importuien zullen niet worden onderworpen aan de vier keer zo hoge inspectiekosten wegens het niet naleven van de voorwaarden van de Plantenquarantainebeschikking 2003.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven