Tolsma-Grisnich presenteert noviteiten op Agritechnica

Tijdens Agritechnica 2019 van 10-16 november in Hamburg toont Tolsma-Grisnich verschillende noviteiten voor telers en verwerkers, zoals de Air Control Max ventilator en de Fresh Box. Het bedrijf Tolsma-Grisnich ontwikkelt innovatieve totaaloplossingen voor het gehele traject van inschuren, bewaren, verwerken en verpakken van agrarische producten. De gepresenteerde noviteiten zijn:

Een nieuwe productvochtigheidssensor
Bij de bewaring van aardappelen draait alles om een optimaal bewaarklimaat. Het product moet voldoende droog zijn om lang te kunnen bewaren, maar dat mag niet ten koste gaan van onnodig vochtverlies. De nieuwe productvochtigheidssensor van Tolsma-Grisnich meet het verloop van het vochtgehalte in het product. Door deze informatie te koppelen aan de Vision Control bewaarcomputer, wordt onnodig gewichtsverlies voorkomen, aldus het bedrijf. 

Plug & Play koelen en drogen
De buitenlucht biedt niet altijd de gelegenheid om optimaal te kunnen drogen en koelen. Met gaskachels is wat te corrigeren, maar die produceren CO2 en H2O die in de bewaarruimte komt. De nieuwe Plug & Play koelmachine QCC met R290 is daarom volgens Tolsma-Grisnich een betere oplossing. Deze maakt gebruik van een natuurlijk koelmiddel en is gestoeld op het principe van condensdroging. De temperatuur en luchtvochtigheid in bewaring zijn daarmee beter en efficiënter te sturen.

Condensdrogen
Met condensdrogen kan, onafhankelijk van weersomstandigheden, altijd gedroogd worden. De mechanische koeling koelt de lucht eerst af waarbij vocht in de lucht condenseert en wordt afgevoerd. Daarna wordt de lucht weer opgewarmd. Deze ontvochtigde warme lucht kan vervolgens weer vocht uit het product opnemen. Er gaat geen energie verloren en er zijn geen (gas)kachels nodig om de lucht op te warmen. Het resultaat is een betere productkwaliteit en lagere energiekosten.

Air Control Max ventilator
"Een doorbraak in ventilatie", zo noemt Tolsma-Grisnich de Air Control Max ventilator. Door een ontwerp dat gebaseerd is op kennis vanuit de luchtvaarttechniek geeft de Air Control Max 7% meer luchtopbrengst bij een 35% lager toerental.
Het resultaat is een  energiebesparing en 36% geluidsreductie.

Fresh Box
De Tolsma-Grisnich Fresh Box ververst lucht in de aardappelbewaring met behoud van temperatuur- en vochtigheidsomstandigheden. Door een continu laag CO₂-gehalte blijft de bakkwaliteit van de aardappelen behouden.
De Fresh Box bespaart energie en voorkomt dat warmte en vocht de bewaring binnenkomen in warme periodes.
   
Transportband op maat
De modulaire transportband van Tolsma-Grisnich (40-80 cm breed) is geschikt voor toepassingen op akkerbouw- en sorteerbedrijven. Het ontwerp is volgens het bedrijf zodanig dat vervuiling van de band minimaal is, de levensduur maximaal en het onderhoud eenvoudig. De transportband is leverbaar met gladde of meenemersband en zowel in een productielijn als los inzetbaar.

Geïnteresseerden kunnen Tolsma-Grisnich bezoeken op Agritechnica, Hal 24, Stand A14.

Voor meer informatie:
Tolsma-Grisnich
Fabrieksweg 7
8304 AT Emmeloord
T: +31 (0)527 63 64 65
E: info@tolsma.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.