Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Voor het eerst in 15 jaar

Bangladesh gaat uien uit Pakistan importeren

Vorige week ontvingen Pakistaanse exporteurs na ruim 15 jaar de eerste order voor meer dan 300 ton uien uit Bangladesh, nadat India een verbod op de uienexport naar het buurland heeft ingesteld.  

Een ambtenaar van de Pakistaanse Autoriteit voor de Ontwikkeling van de Handel heeft bevestigd dat de Bengaalse onderneming Tasho  de deal rond heeft met Roshan in Karachi. 

India stelde een verbod op de export van uien naar Bangladesh in vanwege lokale tekorten als gevolg van overstromingen. Bangladesh importeert 700.000 tot 1,1 mln ton uien per jaar, waarvan 75% uit India wordt geïmporteerd. Het verbod heeft tot een stijging van de prijzen in Bangladesh geleid, aangezien de markt sterk afhankelijk is van de aanvoer uit India. 

In Dhaka moeten consumenten €1,29 neertellen voor een kilo uien. Dit is twee maal zoveel als twee weken geleden en de hoogste prijs sinds december 2013. 

Volgens een Pakistaanse krant vertelde de ambtenaar dat Bangladesh ook overweegt om uien te importeren uit landen als Turkije, Myanmar en Egypte om in de vraag op de binnenlandse markt te kunnen voorzien. Dit verbod creëert dus marktkansen voor Pakistan."

Eén exporteur is van mening dat de exportprijs voor Bangladesh een beter alternatief is gezien de huidige uienprijs op de markt. "De prijs van de export vanuit Pakistan bedraagt rond de €545 per ton," vertelde Waheed Ahmed van de Pakistaanse AGF-exportorganisatie aan en.prothomalo.com. Hij voegde eraan toe dat één container ongeveer 28 ton bevat.  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven