Budget voorjaarsronde SDE+ 2019 voor minder dan 80% toegekend

In totaal zijn er in de voorjaarsronde van de openstelling van de SDE+ 5.376 aanvragen ingediend met een gezamenlijke budgetclaim van € 4,8 miljard.

Inmiddels zijn alle aanvragen beoordeeld en de beschikkingen afgegeven. Van het totaal aantal aanvragen zijn 4.738 projecten positief beschikt met een bijbehorend verplichtingsbudget van € 3,9 miljard. Dit is de maximale subsidie die aan de alle projecten gezamenlijk over hun gehele looptijd kan worden uitgekeerd, zo deelde minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat dinsdag aan de Tweede Kamer mee.

De werkelijke kasuitgaven aan SDE+ voor de komende jaren die voortvloeien uit deze beschikkingen zullen waarschijnlijk lager zijn. 

Zoals in elke ronde van de SDE+ vallen er ook een flink aantal projecten uit. Van het totaal aantal ingediende aanvragen zijn er 512 projecten om verscheidene redenen afgewezen of ingetrokken door de indiener. Zo zijn 278 projecten om inhoudelijke gronden geweigerd. Inhoudelijke gronden omvatten de SDE+- vereisten.

Een afwijzing op basis van inhoudelijk gronden kan zijn vanwege geen of een onjuiste vergunning, een dubbele aanvraag (aanvrager heeft reeds subsidie ontvangen) en/of een gebrek aan toestemming van de locatie-eigenaar.

Daarnaast zijn 55 projecten vanwege een onvolledige aanvraag geweigerd. De overige 179 projecten zijn door de indieners ingetrokken. Doorgaans worden projecten ingetrokken vanwege een dubbele aanvraag, waarvan één in de najaarsronde en één in de voorjaarsronde, om de kans op het verkrijgen van de subsidie te vergroten. De subsidieaanvrager trekt de aanvraag ingediend tijdens
de voorjaarsronde in als de beschikking voor de najaarsronde is afgegeven.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.