vestiging Groningen sluit per 1 januari 2020; commerciele team en chauffeurs gaan over naar Postuma AGF

Postuma AGF neemt activiteiten Apotheker over

Tholen - Postuma AGF neemt per 1 januari 2020 de activiteiten van Apotheker Groothandel in Groenten en Fruit uit Groningen over. Het gehele commerciële team en de chauffeurs, in totaal zeven personen, maken de overstap naar Postuma AGF. De vestiging van Apotheker aan De Hallen 8 in Groningen zal per 1 januari sluiten.

Erik Postuma is blij met de overname, waar volgens hem geen ellenlang traject aan is vooraf gegaan. "Frank is een man van weinig woorden. Een week of zes geleden zijn we in gesprek geraakt en toen is het behoorlijk snel gegaan. Frank zal zelf geheel terugtreden en niet meer actief zijn binnen Postuma AGF, maar zijn commerciële team komt geheel over en zij zullen bij ons alle ruimte krijgen om hun bestaande klanten te bedienen. Frank staat in het wereldje bekend als een kundige en loyale partner. Nu hij vanwege gezondheidsredenen een stapje terug moet doen, nemen wij graag het stokje van Frank over."

De klantenkring van Apotheker bestaat volgens Erik hoofdzakelijk uit groentenspecialisten en markthandelaren in de drie noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe en een aantal Duitse klanten. Daarmee verstevigt Postuma AGF haar positie als grossier op de binnenlandse markt. "Het assortiment van Apotheker kunnen wij ook al bieden. De Apotheker-klanten kunnen dus een nog breder assortiment betrekken. Daarnaast stond Apotheker altijd bekend om de laatste auto commissiehandel die hij uit Barendrecht meenam. Ook dat hopen we gedeeltelijk over te pakken."

Dat het aantal grossiers op de binnenlandse markt afneemt, is volgens Erik inherent aan de marktontwikkelingen. "De eisen worden groter en er wordt een bepaalde omloopsnelheid verwacht. Die kunnen wij vanuit onze nieuwbouw en focus op de AGF-specialist bieden. De afgelopen jaren stagneerde onze groei vanwege het fysieke ruimtegebrek. Met de nieuwbouw kunnen we wel weer onze groeiambities waarmaken en ik ben er blij mee dat dit het afgelopen jaar ook heel goed is gelukt!"

Voor meer informatie:
Postuma AGF
Manenbergring 2
8271 RX IJsselmuiden
Tel: 038-3370099
Fax: 038-3322610
www.postuma.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.