Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lindert Moerdijk over nieuwe uienverwerkingsfabriek MSP Onions:

"In plaats van 80.000 ton met 30 man kunnen we straks 200.000 ton uien met 5 man sorteren"Tholen - Afgelopen week was de nieuwe uienverwerkingfabriek van MSP Onions in Nieuwdorp te zien bij het RTL-programma How it's Done. "Alles in de fabriek is geautomatiseerd", vertelt Lindert Moerdijk over het nieuwe project. "Waar we in de oude situatie 80.000 ton uien verpakken met dertig man, wordt het in de nieuwe situatie mogelijk om 200.000 ton uien met vijf man te verwerken. Het hoogste niveau van duurzaamheid, efficiëntie en innovatie komen hier samen. Het sorteer- en verwerkingsproces is revolutionair veranderd!"

Met de volledige automatisering van de interne logistiek wordt 60% van de transportbewegingen bespaard en is alles live te traceren. Daarnaast maakt MSP Onions gebruik van artificiële intelligentie om de sorteertechniek naar het hoogste niveau in de wereld te krijgen voor zowel interne als externe kwaliteit. Garantie van de kwaliteit zorgt voor nooit eerder vertoonde verpakkingssnelheden. Op topsnelheid is het mogelijk om zelfs 120 ton per uur te verpakken. 

"We werken met hightech camera's en systemen die gekoppeld zijn op één softwareplatform. Het systeem vertelt de operator in Jip- en Janneke taal uit wat hij moet doen", legt Moerdijk in de videoreportage uit. De ambities van het familiebedrijf reiken wat hem betreft nog verder. "We willen uiteindelijk naar een circulaire productie, volledig elektrisch en CO2-neutraal."

De aanleiding om deze gigantische investering te doen, was volgens Lindert het veranderende klimaat. "We hebben te maken met lange natte en droge periodes en dat is stressvol voor de ui en funest voor de kwaliteit. Met handmatig sorteren was dit niet op te lossen, want de huidige machines kunnen niet in het product kijken. Dat was de aanleiding om deze fabriek te bouwen. Ik ben er dan ook apetrots op dat we dit project als familiebedrijf met drie broers en drie zonen uit de Zeeuwse klei hebben gestampt!"

Klik hier voor meer foto's van de nieuwe uienverwerkingsfabriek van MSP Onions.

Voor meer informatie:
MSP Onions
Hertenweg 32a
4455 TL Nieuwdorp
[email protected]
www.msp-onions.nl