Meld je nu aan!

Wie teelt de mooiste bewaarui van 2020?

Delphy organiseert op verzoek van de LNCN (Landbouwbeurs Noord en Centraal Nederland) en het Platform Nederlandse Uientelers de verkiezing van de Mooiste Bewaarui van 2020 (oogst 2019). De verkiezing vindt plaats op de Themadag uien van de LNCN, op woensdag 8 januari 2020 in De Meerpaal te Dronten.


Prijswinnaars 2018: Piet-Jan van der Eijk (1e), Sander Kofoed (3e) en Roger Custers (2e)

Alle telers van bewaaruien in Nederland worden uitgenodigd hun beste uien voor te stellen aan collega’s en aan de inkopers van de handel en de sorteerbedrijven. Uiteraard zijn er leuke prijzen te winnen, maar het gaat vooral om de promotie, de trots op het vak en de verbetering van de kwaliteit.

De teelt van uien is voor veel akkerbouwers in Nederland een belangrijk onderdeel van hun bedrijfsvoering. Alle bedrijven die te maken hebben met de ui, van toeleveranciers, teelt-begeleiders tot verwerkers en consumenten, hebben baat bij een topkwaliteit ui. Dit draagt bij aan een positieve positionering van dit prachtige gewas.

Door het organiseren van een wedstrijd waarbij die kwaliteit centraal staat, krijgt de ui de aandacht die ze verdient. Alle telers zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan deze verkiezing. Men kan zich opgeven tot en met vrijdag 20 december 2019. Voor deelnemers wordt het transport van uien geregeld door Delphy.

Voor meer informatie en opgave:
Niek Vedelaar
Delphy Dronten
M 06-51 604 521
n.vedelaar@delphy.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven