Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Michael Wilde (Bionext)

"Kring-Loop vooral een belangrijk signaal"

Gisteren liepen ruim 60 landbouw- en natuurorganisaties mee met de Kring-Loop. De wandeling van Hoeve Biesland in Delfgauw naar de Tweede Kamer in Den Haag werd georganiseerd om veel meer aandacht te vragen voor kringlooplandbouw en om minister Schouten in deze donkere stikstofdagen een steuntje in de rug te geven.  De biologische en biologisch dynamische sector was goed zichtbaar met o.a. vertegenwoordigers van Biohuis (IJsbrand Snoeij), BioNederland (Natalie Oudenhoven) BioWinkelVereniging (Arjan Nijdam) en Bionext (Michaël Wilde).

Na de overhandiging van het 10 puntenplan en een mooie reactie van de minister kregen een aantal deelnemers, waaronder IJsbrand en Michaël de kans om in gesprek te gaan met leden van de Landbouw Commissie van de Tweede Kamer. Deze positieve gesprekken worden op korte termijn vervolgd.

Michaël Wilde van Bionext was erg enthousiast over het signaal dat gisteren werd afgegeven: "Doordat vooruitstrevende boeren zij aan zij liepen met mooie, invloedrijke natuurorganisaties gaven wij een sterk signaal af richting Den Haag en het maatschappelijk veld. Die boodschap is glashelder namelijk dat voedselproductie in harmonie met de natuur de enige, echte duurzame oplossing is voor de verschillende crisissen waar wij momenteel in verkeren. Biologische en biologisch dynamische boeren laten iedere dag zien hoe die oplossing er uit ziet".

Publicatiedatum: