Filipijns Ministerie van Landbouw houdt de teelt en import van uien en knoflook in de gaten

Het ministerie van landbouw (DA) van de Filipijnen heeft een sterker en meer gestroomlijnd controle- en evaluatiesysteem voor zowel lokaal geteelde als geïmporteerde uien en knoflook uitgevaardigd om een adequaat aanbod, de veiligheid van de consument en de stabilisering van de prijzen te garanderen.

Landbouwminister William Dar: "Uien en knoflook zijn belangrijke producten die onze maaltijden duidelijk Filipijns maken. We moeten dus het hele jaar door zorgen voor voldoende aanbod door de lokale teelt te verhogen, meer opslagfaciliteiten op te zetten en import buiten het seizoen in evenwicht te houden om een stabiel aanbod en stabiele prijzen te bereiken. Dat is het doel van het administratieve besluit van de DA, nr. 2-2020, dat we hebben uitgevaardigd op 3 januari 2020."

De AO2 stuurt het DA-beleids- en planningsbureau (DA-PPO) en de betrokken agentschappen -zoals het Bureau voor de Teelt (DA-BPI) en de Agribusiness and Marketing Assistance Service (DA-AMAS)- aan om passende beleidsmaatregelen en programma's voor de middellange en lange termijn uit te werken en uit te voeren om zo de concurrentiepositie van 's lands uien- en knoflooksector te verbeteren.

De DA-PPO zal met name de jaarlijkse behoefte aan uien (Red Creole en Yellow Granex) en knoflook vaststellen op basis van gegevens van de afgelopen vijf jaar. De DA-PPO zal vervolgens plannen maken en coördineren met de telers - met inbegrip van het verlenen van steun - om te zorgen voor een intensievere teelt en een aangepast beleid dat de telers in staat zal stellen over te schakelen op hoogwaardige gewassen in het kader van de wet op de rijsttarieven.

"We moeten een strategie voor de middellange tot lange termijn definiëren en operationaliseren die onder andere de nodige steun en financiering biedt aan telers, geaccrediteerde importeurs en handelaren, en aan lokale overheden," vertelde secretaris Dar aan pia.gov.ph.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven