Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Indiase uientelers streven naar opheffing voorraadlimieten en exportverbod

In Lasalgaon, de grootste groothandelsmarkt van het land, blijven de uienprijzen dalen als gevolg van een groot aanbod van producten. Met het aanbod van 1.800 ton op maandag zijn de prijzen gedaald tot  € 28/100 kg. Dit heeft geleid tot bezorgdheid bij uientelers die nu op zoek zijn naar overheidsinterventie om een verdere prijsdaling te beperken.

Uientelers streven naar het opheffen van de voorraadlimieten en van het exportverbod op uien. De voorraadlimieten en het exportverbod behoorden tot de vele maatregelen die de regering heeft genomen om de stijging van de uienprijzen in september en december 2019 te beteugelen. De prijzen in Lasalgaon in Maharashtra zijn gedaald tot € 28/100 kg vanaf € 109 /100 kg in december.

Vertegenwoordigers van tuinbouworganisaties in Maharashtra hadden de regering verzocht om het verbod op de uienexport en de opslaglimieten te herzien. Raadslid Bharati Pawar heeft een brief gestuurd naar Narendra Singh Tomar, minister van landbouw & telerswelzijn, met het verzoek om het verbod op de export op te heffen. Pawar vertegenwoordigt de stad Dindori in het district Nashik, een van de grootste uienteeltgebieden van het land.

Bron: financialexpress.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven