Fotoreportage Hollandse uienhandel op Fruit Logistica

Tholen - Vorige week was Berlijn voor de 27ste keer het decor van de driedaagse Fruit Logistica, de grootste in de AGF-sector. Uit alle uithoeken van de wereld kwamen de exposanten weer samen. Zoals elk jaar is er weer een thema dat centraal staat op de beurs. Voor dit jaar was dat opnieuw duurzaamheid. Het coronavirus eiste echter de nodige aandacht op dit jaar.

Met 94 Chinese bedrijven op de beurs en nog een hele groep te verwachten bezoekers uit dit land werd er even gevreesd dat de beurs weleens kon veranderen in een broedplaats voor het Coronavirus maar de consequenties bleven uit. Wel bleven veel van de Chinese exposanten en bezoekers massaal thuis. Ongeveer 50% kwam niet naar de beurs en veel van de bedrijven die er stonden hadden mensen uit Europa in de stand staan. Exposanten uit het VK en Scandinavië bleven uit voorzorg thuis. De afzeggingen uit de Nederlandse en Belgische hoek waren nihil. In totaal zorgde het voor iets minder drukte op de beurspaden, maar vanwege de kwaliteit van de bezoekers kijken veel exposanten terug op een succesvolle editie. Vooral de donderdag was een drukke dag terwijl op vrijdag het aantal bezoekers tegenviel.

We hebben de Nederlandse standhouders en bezoekers die hun hoofdactiviteit in de uien hebben even op een rijtje gezet.


Deze foto herbergt heel wat jaartjes uienervaring: Chayenne Wiskerke, Pieter Blaauboer, Siem Beers, Peter Beemsterboer, Jaap Wiskerke en Wiliam Nannes.


Margriet, Koen en Marcel Nieuwenhuijse en Marieke Nolet van Marbo.

Ronald Velthuis van Flevotrade werd op de beurs 50 jaar en dat moest natuurlijk gevierd worden


Smit's uien is al 13 jaar present op de Fruit Logistica. Nieuw zijn de gesneden sjalotjes in blokjes en ringen.Afgelopen week is de nieuwe website van Smit's uien online gegaan. Raymond Mahieu, Jan Smit en Cock Lassche.


Mooi familieportret bij uienspecialist Jonika. Jos, Monica en Matthias Nieuwenhuijse.


Linda Schokker en Carl van de Wiel van Agro Center Holland. Na een extreem grote vraag is de markt voor rode uien even wat rustiger, maar ze hebben goede moed op het vervolg van het seizoen


Team Waterman Onions / Uien Roussel met Leonie Waterman, Jaklien Roussel, Wim Waterman, Pol Roussel, Pieter Jaarsma, Michel Veltman, Henri Hendrikse, Rudie Ensing en Edrian Waterman.


Adriaan van Belzen van Daily Onions met zijn nieuwe collega Laurens Mostert


Ewald Gouwenberg van G. Sevenhuijsen, actief in deoverzeese export van consumptie- en pootaardappelen, uien, knoflook, witte en rode kool en diverse andere groenten

 


Rien Murre van TOP, the one stop onionshop in gesprek met klanten.


Mulder Onions BV. René Vanwersch, Gerard en Carmen Hoekman en Tim van Haandel. “De beurs loopt goed, veel publiek en zeker niet minder dan andere jaren” is wat opvalt. De uienmarkt is rustig en hopelijk komen landen als Brazilië en het Verre Oosten in de komende maanden aan de bak.


Freeland: Laura, Robert, Jan-Pieter, Harmen, Kees en André.


André en Jan Franje van Franje Onions met Hans Peelen van Sarco Packaging.


MSP Onions in nieuwe outfit. Jacco Weststrate, Lijn en Lindert Moerdijk. Factory of the future vordert gestaag.


Martin van Damme, Lindsay Vermeulen en Maarten van Damme van Dacomex. Dacomex sorteert en verpakt uien en handelt ook veel in aardappelen.


Holland Agri Foods, Paul van den Berg. AGF leverancier van uien, aardappelen, wortelen en knoflook.


Het team van Flevo Trade met hun relaties. Er is geïnvesteerd in een nieuwe stand en een nieuw logo dat je links ziet op de muur.


Jan van der Lans in gesprek met Ruud Kester van Produce IT


Ard Ammerlaan (Prudac), Erik Mooij en Adrian Kobiak van Mooij Vegetables


Arjan Biesheuvel van Biesheuvel Knoflook


Ook aan de wandel William Hoekman, Arno Kosten (QA Services) en William Nannes (J.P. Beemsterboer Food Traders)Manter team had veel te melden: Samenwerking met Solidtec, 25 jarig bestaan Manter en een nieuwe weger. We zullen er dit jaar nog meer van horen!


Het vliegtuig inkomen met een Restrain-generator is een ander verhaal, maar als gevolg van het aanstaande CIPC-verbod voorziet deze kiemremmer in een enorme behoefte. ipc out, Restrain in', luidt dan ook het motto van Dirk Garos, Paul O'Connor, Thomas van Miert en Adrien Fernet


Jan Faasse, Gerbert Maas en Wim de Rijder van Famateq


Frederike van der Boon van Takii, dat het Phytorich-concept introduceerde, een nieuw premium assortiment van groenten met hoge waarde aan fytonutriënten. Opvallend is dat het Japanse moederbedrijf hier al decennia mee bezig is


Ook Heronion, de mascotte van de Nederlandse uiensector, had van Ger van Burik een plekje gekregen in het Holland paviljoen


Internationaal team bij Verbruggen Palletizing Solutions. Er draaien inmiddels 1000 Verbruggen palletiseermachines wereldwijd.


Nieuw bij Verbruggen is Dyncore. Het is de projectenorganisatie die de klanten helpen om complete productielijnen op te zetten. Hiermee heeft de klant geen omkijken naar allerlei details maar hoeft alleen zijn wensen neer te leggen. DynCore zorgt dat de complete lijn er komt binnen de afspraken (budget en kwaliteit) en gebruikt hiervoor de beste oplossingen en leveranciers. Safem Saifa, Sander van der Knijff, Maarten Verbruggen, Tom van't Hof en Alex Verbruggen.


Team van Burg Machinery. 'Adding value in packhouse solutions'.Jongejans Luchttechniek voor afzuiging van stof en vellen. Bas Ruijgrok, Jesse Vonk en Ronald de Boer. Bas is op de fiets naar Berlijn gereden maar wilde niet weer terug fietsen. Daarom hebben ze er een winactie van gemaakt: 'win de fiets'. Alle bezoekers die hun kaartje achterlieten maken kans om de fiets te winnen in een internationale verloting.Symach palletiseert en wikkelt. Pallet Wrapping, Palletizing en packaging zijn de kernwoorden voor dit bedrijf.


Tiemen Markerink, Rutger Keurhorst en Hans Minderhoud van Eqraft.


Bas van Hees, Marjolein Kreulen en Bas van Dijk van VHM Machinery. Met de Big Bag Runr is een continu proces mogelijk in het ledigen van BigBags.Marco Maljaars van Symach Palletizers.


Finis en Eillert


Kloppenburg Machinebouw en PIM Machinery. PIM introduceert nieuwe automatische zak opsteekmachine voor jute en netzakken. Slim ontwerp; korte terugverdientijd.


Mark van der Kamp en Hans Peelen van Sarco Packaging Equipment. Naast hen de Egatec casepacker. Deze machines plaatst bakjes, schalen (flowpack, netverpakking, topseal etc.) in kratten en dozen.


Mooij Agro, Dave Houben en Ron Rengs. VaccTek 2.0 is het (condens)systeem om agrarische producten te koelen, drogen, verwarmen en te bewaren.


Peter van de Kerkhof, John Maljaars en Willem Beimers van Bijlsma Hercules. Er is veel vraag naar elektronisch sorteren. Hierdoor wordt de samenwerking tussen Bijlsma en GeJo geïntensiveerd na de verkoop van 2 grote sorteer projecten.


Marinus Mieras, John Noorbeek en Jac Schoenmakers van Omnivent bewaring.


De hele familie werkzaam in de fruitsortering. Erwin, Maud, Levi,Mitchel en Jody Bakker van Ellips. In 2020 wordt een sorteermachine gelanceerd voor de aardappelsector


Allround Vegetable Processing. Huib en Hans Smit staan voor de Polisher geintegreerd in een complete demolijn. In de lijn bevinden zich een stenen/kluitenscheider, spoelmachine en de polisher. Deze borstelt bv wortelen, knollen, aardappels etc. schoon met een minimaal gebruik aan water. Onder de machine is een zeefband gemonteerd waardoor het water in een opvangbak terechtkomt en continu wordt hergebruikt. Desgewenst kan ook nieuw water worden gemengd. Afval wordt via een andere band afgevoerd.


Tolsma, Kiremko en Grisnich team.


Co van Es en Peter van der Klift van Milestone Fresh


North Sea Port. Wouter Vos, Inge de Rouck en Jean Ruinard. Havenfaciliteiten in Vlissingen, Terneuzen en Gent. In Vlissingen is er uitgebreid met een automatische containerstack met 1000 reeferplugs.


Bas Bosma, Monica Marijs en Francois Dutoit van Kloosterboer. Kloosterboer biedt wereldwijd logistieke ondersteuning in diverse havens zoals Rotterdam, Vlissingen, IJmuiden en Zuid Afrika.


Smith Europe en CSence zijn dienstverleners op het gebied van containerservice. Met Smith Europe worden containers aan- en afgekoppeld van de laadpalen. CSense is een systeem om containers te controleren die op de kade staan. Dion Sandig en Edward J Smith.

Klik hier voor de fotoreportage van Nederlandse AGF-standhouders
Klik hier voor de fotoreportage van Belgische AGF- standhouders
Klik hier voor de tuinbouwreportage van Groentennieuws
Klik hier voor de fotoreportage van Italiaanse standhouders
Klik hier voor de fotoreportage van Duitstalige standhouders
Klik hier voor de fotoreportage van Spaanse standhouders
Klik hier voor de fotoreportage van Chinese standhouders
Klik hier voor de fotoreportage van Franse standhouders
Klik hier voor de fotoreportage van Latijns-Amerikaanse standhouders
Klik hier voor de fotoreportage van Internationale standhouders
Klik hier voor de fotoreportage van biologische standhouders


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven