Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Bayer laat zich doorlichten met oog op toekomstige fusies en overnames

Bayer gaat zich vrijwillig laten doorlichten in een zogenaamde due diligence. Daarover heeft het bedrijf overeenstemming bereikt met Prof. Christian Strenger, een aandeelhouder van het bedrijf.

De overeenkomst voorziet er onder andere in dat prof. Dr. Hans-Joachim Böcking van de Universiteit van Frankfurt Bayer mag doorlichten met het oog op belangrijke fusies en overnames in de toekomst. Zijn conclusies na de due diligence vat hij in een rapport samen en dat rapport zal eind maart, vóór de Algemene Aandeelhoudersvergadering (AVA) op de website van Bayer worden gepresenteerd.

De stap volgt op de moeizame overname van Monsanto. Met deze due diligence hoopt Bayer nu, zo lijkt het, toekomstige fusies en overnames soepeler te kunnen laten verlopen. 

Een speciale audit gericht op glyfosaat na de overname in 2018 van Monsanto, ook ingediend door Strenger op de AVA in april 2019, werd door de aandeelhouders weggestemd. Slechts 25,7 van de aandeelhouders was voor, dus de audit komt er niet. 

Lees hier het officiële Bayer-statement en bekijk ook de jaarcijfers over 2019 die door het bedrijf werden gepresenteerd. 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven