Michiel Eilander, Manter

“Met samenwerking een integrale oplossing bieden voor wegen, verpakken en palletiseren”

Automatisering is een belangrijke ontwikkeling binnen de uienhandel. Er is veel vraag naar het optimaliseren van processen, zowel in het optisch sorteren van uien, maar ook in het wegen, verpakken en palletiseren van de uien.

Manter Autopack

In het kader van deze ontwikkelingen en trends op de markt maakte Manter tijdens de Fruit Logistica in Berlijn bekend dat zij gaan samenwerken met Solidtec, producent van palletiseerinstallaties. Hoewel beide bedrijven volledig zelfstandig blijven opereren en de sales en services van de bedrijven gescheiden blijft, zijn beide partijen er van overtuigd dat ze op deze manier een nog betere oplossing kunnen bieden aan hun klanten. “We zien al jaren een toenemende vraag naar end-of-line solutions waar de integratie van machines en uitwisseling van data belangrijke uitgangspunten zijn,” vertelt Michiel Eilander, commercieel manager bij Manter. “Het delen van kennis is erg belangrijk maar lang niet altijd vanzelfsprekend. Door deze samenwerking kunnen we onze machines dus beter integreren met de palletiseerinstallaties van Solidtec om zo tot een totaaloplossing te komen met de klant als winnaar.”

Andere innovaties
Naast de samenwerking met Solidtec heeft Manter onlangs twee andere innovaties op de markt gebracht. “De eerste machine is de nieuwe MD10 XL die uitermate geschikt is voor de aardappel- en uienverpakkers. De machine is ontwikkeld in navolging van de succesvolle MD14 XL en blinkt uit in capaciteit ten opzichte van het vloeroppervlak dat het in gebruik neemt. Daarnaast is de machine voorzien van brede trilgoten en weegbakken, waardoor de machine producten van meer dan 140 mm moeiteloos verwerkt. De weger bereikt een capaciteit tot 24 ton per uur.”

Daarnaast heeft Manter ook een nieuwe generatie zakaanhangers en halfautomaten op de markt gebracht: Bag Placer en SemiPack. Gezamenlijk wordt de combinatie AutoPack genoemd. Deze nieuwe generatie blinkt uit in capaciteit, bedieningsgemak en betrouwbaarheid en kan bovendien volautomatisch een duurzame papierverpakking verwerken. Twee modulaire combinaties worden aangeboden van deze versie: de AutoPack en de AutoPack HS. Deze laatste versie is sneller (HS staat immers voor High Speed) en kan tot 20 zakken van 25 kilogram per minuut komen. De standaarduitvoering gaat tot 15 zakken per minuut.”

Standaard hebben beide machines een eigen bedieningspaneel. De combinatie wordt gepresenteerd met één bedieningsterminal. “Vanuit één locatie wordt de combinatie aangepast aan verschillende gewichten, zaktypen en formaten, waardoor bedieningsgemak geoptimaliseerd is. Daarmee kan de verpakker snel schakelen tussen gewicht, formaat en het type van de zak.”

m.eilander@manter.com 

De hele uienspecial lezen? Neem een abonnement op het Vakblad Primeur en wij sturen u de februari-editie nog op.

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven