Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Indiase overheid besteedt € 6 mln aan de bouw van uienopslagfaciliteiten

De Indiase overheid heeft een aantal regelingen in werking gesteld om de agrosector te ontwikkelen. Nu is de staatsoverheid van Maharashtra onlangs met het idee gekomen om de opslagfaciliteiten in de staat te verbeteren. De deelstaatregering heeft het initiatief genomen zodat telers niet aan de genade van de marktkrachten en de onzekere klimatologische omstandigheden zijn overgeleverd. Aan de andere kant krijgen uientelers in Maharashtra in de belastingjaren 2020/21 €6 mln aan subsidies voor het bouwen van uienopslagfaciliteiten.

Meer dan 6.500 telers krijgen subsidie voor de bouw van uienopslagfaciliteiten. Van de totale projectkosten zal de regering 60% subsidie verstrekken en de rest zal door de staatsoverheid worden verstrekt. Nota nemend van de korte houdbaarheid van uien, vereist de opslag op lange termijn een goed geventileerde opslagruimte, waar de gewassen lucht en zonlicht krijgen en beschermd worden tegen water.

Prijsschommelingen
Volgens een artikel op krishijagran.com proberen zowel de federale als de deelstaatregering de uienprijzen te stabiliseren. Het creëren van opslagfaciliteiten maakt deel uit van het programma hieromtrent. Aan de andere kant heeft de Nasik-regio, het grootste uienteeltgebied in de staat, grote oogstverliezen geleden als gevolg van zware regen in september en oktober vorig jaar.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven