Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Dolav Germany GmbH focust zich met Alto 1400 op grootschalige telers en verwerkers

"Nieuwe grote krat is speciaal geschikt voor inzet onder lastige omstandigheden"

Het beursoptreden van de nieuwe exposant DOLAV Germany GmbH stond tijdens de Fruit Logistica helemaal in het teken van de nieuwe oogstkrat Dolav Alto 1400. De uit HDPE en speciale additieven geproduceerde grote kratten hebben een totaal volume van 1.400 liter en kunnen ook onder lastige omstandigheden op de akker of in het magazijn probleemloos ingezet worden. „Met onze moderne oplossing willen we zowel de verssector alsook de diepvriessector aanspreken“, zegt Denys Mucker, directeur van DOLAV Germany.

In de ontwikkelingsfase stonden vooral de hoogste klanteneisen in de productiesector, maar ook in koelhuizen en op de akkers in de focus. Een prototype van de krat werd aan een praktijktest onderworpen, waarbij deze gekoeld werd bij –40 °C en we vervolgens vanaf 6 meter hoogte de krat op een betonvloer lieten vallen. Deze test heeft de krat doorstaan zonder beschadigd te raken. Aan de andere kant kunnen de kratten uit Israëlische productie echter ook in een omgeving van tot wel 60 graden Celsius gebruikt worden.


Denys Mucker op de Fruit Logistica 2020.

"Momenteel bevinden we ons volop in de productie en de kratten worden nu succesvol op de markt gebracht“, vertelt Denys. "We richten ons in eerste instantie op verwerkers van houdbare groenten - zoals wortelen, koolgroenten, uien en aardappelen - zowel uit de vers- alsook de diepvriessector. Voor degenen die hun producten direct vanaf de akker in bewaring leggen en aansluitend verwerken, is onze grote krat gunstig. Juist hier wordt nog steeds veel hout ingezet, hoewel kunststof een veilige, hygiënische oplossing biedt die aan de huidige standaarden van de levensmiddelensector voldoet. In het bijzonder met het oog op de thematiek 'contaminaties van chemicaliën', waar houten kratten mee te maken hebben en wat niet uitwasbaar is, biedt DOLAV hiermee een alternatief. Daarnaast zijn de DOLAV-kratten eveneens individueel vorm te geven, eenvoudig te reinigen en - niet in de laatste plaats - vele jaren lang opnieuw te gebruiken."

Veilige toepassing op de akker
De constructie van de grote krat werd volgens Denys speciaal voor het gebruik buiten op de akker ontworpen. De openingen voor de heftruck werden met een zogenaamde 'veiligheidsgordel' uitgerust, die op sommige plaatsen dubbel zoveel wandsterkte heeft als bij normale zijwanden. Deze sterkte heeft het voordeel dat heftrucks zo minder snel schade veroorzaken bij het dagelijks gebruik. "Dit komt niet alleen de stabiliteit en levensduur van onze kratten ten goede, maar ook de veiligheid tijdens de oogst en opslag. Want de kratten worden altijd 100% recht gestapeld, ook wanneer ze volledig beladen worden. Daarmee garanderen we 100% veiligheid, ook bij achtvoudig stapelen en een totale hoeveelheid van 8.000 kg", luidt het afsluitend.

Voor meer informatie:
Dolav Germany GmbH
Denys Mucker
Osterstr. 56
D-32105 Bad Salzuflen
T: +49 5222 803849 0
info@dolav.de 
www.dolav.de/de/  

Publicatiedatum: