Boeren en tuinders roepen werkzoekenden op voor seizoenswerk

LTO Arbeidskracht gaat vraag en aanbod van seizoenswerk samen brengen nu een tekort aan arbeidskrachten dreigt in de land- en tuinbouw als gevolg van de coronacrisis. Het gaat om enkele honderden boeren en tuinders. Deze week start de wervingscampagne Help ons oogsten.

Boeren en tuinders kampen met personeelstekort als gevolg van de coronacrisis. Met name in het seizoenswerk dreigt een tekort te ontstaan, buitenlandse werknemers kunnen of willen niet naar Nederland komen vanwege het coronavirus. Hierdoor kan het werk op het land, boomgaard of kas onvoldoende worden uitgevoerd en kan mogelijk minder groenten en fruit geoogst worden.

Tegelijkertijd is in andere sectoren zoals de horeca veel minder werk dan normaal en hebben bijvoorbeeld uitbaters en restauranthouders medewerkers naar huis moeten sturen. Het gaat veelal om werknemers die zonder werk zijn komen te zitten als gevolg van de coronacrisis. Een deel van hen komt niet in aanmerking voor een uitkering. Deze wervingsactie geeft hen de mogelijkheid snel weer werk en inkomen te hebben.

Aanmelden 
Op initiatief van LTO Arbeidskracht worden vanaf deze week actief werkzoekenden en werkgevers bijeen gebracht. Dit gebeurt in samenwerking met diverse partners in de uitzendbranche. Werkzoekenden en werkgevers kunnen zich aanmelden op de site van Help ons oogsten. 

Bron: LTO Ledenvoordeel


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven