Nieuw-Zeelandse exporteur wil uienkoning worden na succesvolle entree op Indiase markt

Bill Karaitiana van Numb3rs Talk, een Nieuw-Zeelandse uienexporteur, kan in de eerste 12 maanden dat zijn bedrijf draait, constateren dat de Indiase markt verzot is op Nieuw-Zeelandse uien. "De markt daar is gewoon onverzadigbaar, de meeste mensen in India hebben uien op het menu staan. Ik begon dit avontuur bijna een jaar geleden en het verloopt boven verwachting. Ik dacht dat ik misschien een dromer was, maar waarom zou ik geen uienkoning worden!"

"Mijn broer werkt in de kiwisector en hij wees me erop dat er een tekort aan uien was in India, dus vroeg hij of het mogelijk was om een paar containers te krijgen. Mijn broer bracht me in contact met een aantal mensen, en zo ben ik begonnen. Ik verhandel in principe langzaam groeiende groenten, uien zijn daar één van."

Numb3rs Talk betrekt de producten van verschillende telers in Nieuw-Zeeland. Numb3rs is ook geïnteresseerd in het kweken van hun eigen uien voor de export. "Ik ben geen teler, maar ik kom uit een agrarische omgeving. We hebben wel wat land in South Island, ten westen van Christchurch, en we denken erover om over te schakelen van aardappelen naar uien."

Terwijl India de belangrijkste bestemming is, is Numb3rs Talk op zoek naar uitbreiding naar andere landen, op voorwaarde dat ‘de marges kloppen’. De locatie van Nieuw-Zeeland is een pluspunt voor de export naar verschillende wereldmarkten, volgens Karaitiana. "Vreemd genoeg zien we onszelf als een miljoen mijl van waar dan ook; maar in feite, als we exporteren naar Azië of de VS, zitten we precies in het midden."

De naam van het bedrijf, Numb3rs Talk, vraagt wel om enige uitleg. "De essentie van een bedrijf is het verklaren van menselijk gedrag door te kijken naar de cijfers. Dat is een vaardigheid. Voordat ik hier aan begon, was ik organisatieadviseur. Binnen een dag of twee kan ik over het algemeen een goed inzicht krijgen in een bedrijf en met oplossingen komen voor de problemen waar een bedrijf mee te maken heeft."

Voor meer informatie:
WM (Bill) Karaitiana
NUMB3RS TALK LTD
+64 27 439 9370
numb3rstalk@gmail.com
LinkedIn


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven