Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijs van Chinese prei bereikt laagste punt in 3 jaar

De belangrijkste aanvoer van Chinese prei komt momenteel uit teeltgebieden in Nantong, Jiangsu, met extra aanvoer uit Zhangzhou, Fujian. De verkoop van Chinese prei is tijdens de COVID-19-pandemie aanzienlijk vertraagd, omdat deze groente voor de meeste huishoudens niet essentieel is. Dit zette de preiteeltgebieden enorm onder druk. De hoeveelheid prei die naar Noord-China werd gedistribueerd, nam sterk af en in sommige gebieden werd de prei tegen kostprijs verkocht, inclusief gratis levering. Het merendeel van de prei op de Chinese groothandelsmarkten wordt verkocht voor ongeveer 0,4-0,5 yuan [0,05-0,06 euro] per 0,5 kg. De prijs van de hoogste kwaliteit prei ligt rond de 0,7-0,8 yuan [0,09-0,10 euro] per 0,5 kg. Dat is de laagste prijs in 3 jaar.

De vroege prei heeft al gebloeid en is niet meer geschikt voor de detailhandel. De late prei is nu op de markt gekomen. Bovendien is de temperatuur recentelijk gestegen en is het totale aanbod van prei nog steeds meer dan voldoende. Prei uit de teeltgebieden in Shandong komt over het algemeen in mei op de markt. Verwacht wordt dat de prijs eind maart en april zal schommelen, maar uiteindelijk is er een grens aan de prijsstijging.

Bron: Jinri Toutiao

Publicatiedatum: