Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

KCB jaarverslag 2019 geeft inzicht in Tuchtgerechtzaken

58 onvoorwaardelijke geldboetes voor overtreding kwaliteitsvoorschriften AGF in 2019

In het geval van een (lichte) overtreding van de kwaliteitsvoorschriften voor groenten en fruit volstaat het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB) meestal met een schriftelijke waarschuwing voor de betreffende marktdeelnemer. In 2019 heeft het KCB één waarschuwingsbrief verzonden. Verder werd in 63 tuchtzaken, aangespannen daar waar een brief niet volstond, uitspraak gedaan, zo blijkt uit het KCB Jaarverslag 2019

Van de 63 zaken waren 31 zaken in 2018 voorgelegd en 32 zaken in 2019. In alle 63 zaken heeft het Tuchtgerecht de ten laste gelegde overtredingen bewezen verklaard. Daarbij is in 1 zaak geen maatregel opgelegd, in 4 zaken is volstaan met het opleggen van een voorwaardelijke geldboete en in de overige 58 zaken is een onvoorwaardelijke geldboete opgelegd.

Van de 58 zaken, waarin een onvoorwaardelijke geldboete is opgelegd, heeft het Tuchtgerecht in 54 zaken tevens een voorwaardelijke geldboete opgelegd.

Bij 5 zaken, waarin het Tuchtgerecht in 2019 uitspraak heeft gedaan, is ook uitgesproken, dat de in eerdere zaken opgelegde voorwaardelijke geldboetes ten uitvoer moesten worden gelegd. Binnen de proefperiode hadden de betrokken bedrijven opnieuw een overtreding begaan.

In 18 zaken, die in 2019 door het KCB aanhangig zijn gemaakt bij het Tuchtgerecht, is in 2019 nog geen uitspraak gedaan. 

Voor meer informatie:
Kwaliteits-Controle-Bureau  
www.kcb.nl
kcb@kcb.nl

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven