Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Genereus gebaar na 'foutje' met 1,5 meter: uitzendbureau betaalt boetes

Een volle touringcar vol arbeidsmigranten die geen 1,5 meter afstand hielden gaat uitzendbureau Cova ruim 12.000 euro kosten. Alle inzittende en de chauffeur werden maandag beboet, maar de eigenaar van het uitzendbureau neemt de schuld en de boetes op zich, weet de NOS. "Ik kan niet van mijn mensen verwachten dat zij die betalen. Dat is niet menselijk. Ze hebben te hard voor hun geld gewerkt." 

Het 'foutje' ontstond toen een tweede bus die wel geregeld was niet op tijd beschikbaar kwam, waardoor een bus tijdelijk te vol was én juist op dat moment van de weg werd gehaald in het Limburgse Blerick. 

Lesje afstand houden
Elders in Limburg krijgen Oost-Europese arbeidsmigranten een 'lesje' afstand houden. In de gemeente Horst aan de Maas wemelt het van de posters in winkels en op openbare plekken om Polen en Roemenen in hun eigen taal te doordringen van het belang van de coronamaatregelen en dat heeft effect, tekende L1 op uit de mond van de burgervader. Geen enkele boete hoefde er tot nu toe uitgeschreven te worden. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven