Maharashtra State Agricultural Marketing Board

Maharashtra-uienleveranciersdatabase - een alternatief afzetkanaal voor telers

Ongeveer 550 ladingen uien uit Nashik en andere delen van Maharashtra worden naar andere staten in India verladen. Dit is mogelijk gemaakt door een database van uienleveranciers die door de Maharashtra State Agriculture Marketing Board (MSAMB) is opgezet.

Sunil Pawar van de MSAMB vertelde de Financial Express: "Ons belangrijkste doel is om een alternatief marketingplatform te bieden aan telers en links te creëren tussen handelaren onderling. De database is ook geüpload op het webportaal van de Marketing Board." Tot dit moment heeft de MSAMB een gegevensbestand van ongeveer 750 uienleveranciers die telers, telerscoöperaties, exporteurs, handelaren en bewerkers omvat en die met diverse staten is gedeeld zodat directe handel kan plaatsvinden.

Vanaf de lockdown op 25 maart zijn er, volgens hem, ongeveer 5.891 vrachtwagens met uien van Nashik naar bijna alle staten in het land verladen. Pawar zei dat de raad slechts de rol van een facilitator speelt en de transacties aan de handelaren overlaat.

Op de vraag of het gegevensbestand werd samengesteld omdat het functioneren van marktcomité's vrij grillig is tijdens de lockdown, antwoordde Pawar dat het uienaanbod in maart 2020 hoger is dan in maart 2019. De database is bedoeld om handelaren uit andere landen rechtstreeks toegang te geven tot het aanbod, als een alternatief kanaal voor het geval het uienaanbod van de marktcomité's opdroogt.

Dankzij de database die ook op de website van de raad is geüpload, kunnen staatsoverheden of handelaren direct in contact komen met uienleveranciers. De database wordt wekelijks bijgewerkt met nieuwe telers en handelaren. Zo'n 600 telers, telerscoöperaties en teeltbedrijven komen uit het Nashik-district en uit de districten Pune, Solapur en Ahmednagar. De database vermeldt hun locatie, contactnummers en ook de hoeveelheid uien die ze hebben.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven