Jan Franje, Franje Onions:

"Kaalheid en droogte een probleem in de uien; Corona belemmert ons werk vooralsnog minder"

Tholen - De vraag naar gele biologische uien was tot dusver erg rustig, maar inmiddels komt steeds meer vraag uit de naburige landen, constateert Jan Franje van Franje Onions. "In markten als Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk raken de eigen bio-uien op en dan komen ze in Nederland terecht. Ook zijn we deze week van start gegaan met de eerste biologische rode uien uit Egypte."

"De vraag naar gangbare uien is voor mei nog maar mondjesmaat. Door de droge lucht vallen de uien enorm kaal uit. Er zijn wel goede partijen, maar kaalheid is dit jaar echt een probleem. Ik hoor rond me heen dat er wel uien naar Brazilië gaan, maar ik heb er zelf geen vraag voor en vind het risico met kale uien naar deze bestemming groot."

Verder noemt de uienverpakker ook de droogte een grote zorg. "Ik hoop dat er van het weekend regen valt. We hebben nu in totaal zo'n 10 millimeter gehad. Op lichtere gronden met een goede structuur komen de uien mooi op, maar er zijn percelen met zwaardere grond waarbij ik me afvraag of het nog wel goed komt tussen de kluiten", aldus Jan.

De Corona-maatregelen beperken het werk bij Franje Onions vooralsnog niet erg. "We hebben natuurlijk wel maatregelen getroffen, maar het voordeel van een klein clubje is dat je al snel anderhalve meter afstand hebt. Hier gaat het werk gewoon door. Veel mensen praten over crisis, maar die vind ik momenteel in het weekend beter merkbaar dan op het werk."

Voor meer informatie:
Jan Franje
Franje Onions
Gawege 10
4414 NB Waarde
0113 501658
info@franjeonions.nl  
www.franjeonions.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.