Sinds het (dreigend) verbod op kiemremmingsmiddelen is er steeds meer belangstelling voor alternatieve en ook vooral natuurlijke manieren om de ontkieming van de ui tegen te gaan en de bewaring te optimaliseren. Door de vele belangstelling vanuit de uien sector is Van Amerongen CA Technology zich steeds meer gaan verdiepen in hoe Controlled Atmosphere (CA) kan bijdragen aan het remmen van de ontkiemingen en het optimale uit de bewaring te halen op een natuurlijke manier.
Kort geleden heeft Van Amerongen CA Technology meer informatie ontvangen vanuit een klant uit Engeland die al meer dan 10 jaar Controlled Atmosphere (CA) gebruikt om zijn gele en rode uien te bewaren. De teler heeft destijds gekozen om CA te gaan gebruiken om een lange bewaar periode te kunnen realiseren, minder afhankelijk te worden van import en als voorraadbeheer.
Afhankelijk van de oogst kon hij voorheen zijn uien 6 tot 7 maanden bewaren in een normale koelopslag maar met CA kon deze met enkele maanden verlengd worden. Met CA kunnen zijn uien nu 9 tot 10 maanden bewaard worden.
Van Amerongen CA technology geeft aan dat de techniek praktijkrijp is alleen belangrijk is om met telers in contact te komen om samen te kunnen testen en kennis te delen om te achterhalen hoe de techniek op hun uien het best toegepast kan worden.
Wanneer iemand op de hoogte wil blijven van het laatste ontwikkelingen of dit zelf wilt laten testen dan kunnen deze zijn of haar gegevens invullen op https://www.van-amerongen.com/nl/onion-storage
Voor meer informatie:
Van Amerongen CA technology
+31 (0)344 – 670 570
info@van-amerongen.com