Van Amerongen CA technology

"Langere bewaarperiode uien mogelijk met Controlled Atmosphere"

Sinds het (dreigend) verbod op kiemremmingsmiddelen is er steeds meer belangstelling voor alternatieve en ook vooral natuurlijke manieren om de ontkieming van de ui tegen te gaan en de bewaring te optimaliseren. Door de vele belangstelling vanuit de uien sector is Van Amerongen CA Technology zich steeds meer gaan verdiepen in hoe Controlled Atmosphere (CA) kan bijdragen aan het remmen van de ontkiemingen en het optimale uit de bewaring te halen op een natuurlijke manier.

Kort geleden heeft Van Amerongen CA Technology meer informatie ontvangen vanuit een klant uit Engeland die al meer dan 10 jaar Controlled Atmosphere (CA) gebruikt om zijn gele en rode uien te bewaren. De teler heeft destijds gekozen om CA te gaan gebruiken om een lange bewaar periode te kunnen realiseren, minder afhankelijk te worden van import en als voorraadbeheer. 

Afhankelijk van de oogst kon hij voorheen zijn uien 6 tot 7 maanden bewaren in een normale koelopslag maar met CA kon deze met enkele maanden verlengd worden. Met CA kunnen zijn uien nu 9 tot 10 maanden bewaard worden.

Van Amerongen CA technology geeft aan dat de techniek praktijkrijp is alleen belangrijk is om met telers in contact te komen om samen te kunnen testen en kennis te delen om te achterhalen hoe de techniek op hun uien het best toegepast kan worden.

Wanneer iemand op de hoogte wil blijven van het laatste ontwikkelingen of dit zelf wilt laten testen dan kunnen deze zijn of haar gegevens invullen op https://www.van-amerongen.com/nl/onion-storage 

Voor meer informatie:
Van Amerongen CA technology
+31 (0)344 – 670 570
info@van-amerongen.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.