TT+ concept heet voortaan “Precisieteelt Plus”

Sinds 2016 leveren Van Iperen en haar partners met het TT+ concept een praktische oplossing voor precisielandbouw. Vanuit teeltkundige kennis met visie op duurzaamheid ontzorgen zij hun klanten in het behalen van een hoger teeltrendement met plaatsspecifiek werken. Deze aanpak sluit aan op de behoefte in de markt en vraagt om de volgende stap in de ontwikkeling plús een nieuwe naam: Precisieteelt Plus (afgekort PT+).

“Een naam, die zegt waar het om draait: precisieteelt naar een hoger niveau tillen”, aldus Randy Wilbrink, projectleider precisielandbouw bij Van Iperen. “Met Precisieteelt Plus brengen we plaatsspecifiek werken op een zeer gebruiksvriendelijke en praktisch toepasbare manier in de praktijk. Dat dit aansluit bij wat de markt van ons vraagt bewijzen ruim 250 akkerbouwers op meer dan 12.000 ha.”

Met de overgang naar de nieuwe naam is ook PT+ Online, de online omgeving waarin eenvoudig taakkaarten gemaakt kunnen worden, geheel opgefrist en uitgebreid. De gebruiker wordt aan de hand genomen in het doorlopen van de stappen om een taakkaart te maken. Met focus op snelheid en gebruiksgemak zijn ook verschillende nieuwe functionaliteiten toegevoegd, waaronder hoge resolutie bodempotentiekaarten voor fijnmaziger aansturen van machines. Verder bundelen en onthouden machineprofielen standaard instellingen van de eigen machines, zoals werkbreedte en taakkaartformaat. Deze kunnen vervolgens met één druk op de knop toegepast worden op een taakkaart. Ook zijn de mogelijkheden voor het indelen van kopakkers flink uitgebreid en wordt volledige ondersteuning voor ISOBUS machines geboden.

“Precisieteelt Plus werkt heel gemakkelijk”, vertelt Frederik Schulte-Ostermann, akkerbouwer uit het Groningse Usquert. “Op het moment dat je de dosering aangeeft, rekent PT+ Online exact voor je uit hoeveel water en middelen je moet laden. Dat zet je op een USB-stick en stop je in de computer in de trekker. De techniek doet de rest. Taakspuiten is echt makkelijker dan gewoon spuiten!”

Voor meer informatie:
www.precisieteeltplus.nl 
www.iperen.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven