Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Rene Tiggelman (Javala): "Uienseizoen als nachtkaars uitgegaan"

Javala verkoopt kleinpakactiviteiten aan Gourmet en gaat als handelsonderneming verder

Tholen - Het uienseizoen is bij Handelsmaatschappij van Langevelde als een nachtkaars uitgegaan. "Na de laatste prijsstijging is de interesse bij de afnemers in onze markten een stuk minder. Er gaat heel weinig naar Afrika, Frankrijk neemt nog een beetje af. Ik hoor van collega's dat er nog wel vraag is vanuit Oost-Europa, maar die markt bedienen wij niet", vertelt sales manager Rene Tiggelman.

Dit is het laatste seizoen dat de handelsmaatschappij uit Kruiningen de handel combineert met de kleinpakactiviteiten. "Vanaf volgend seizoen stoppen we met het zelf inpakken van onze uien en gaan we puur als handelsonderneming verder. Gourmet toonde interesse en neemt de kleinpakactiviteiten over. Overigens bestond 90% van onze business al uit de handel en die gaat gewoon door", vertelt Rene.

Hij blikt terug op een uienseizoen waar iedereen tevreden mee kan zijn. "De prijs is gemiddeld genomen niet laag geweest. Alleen het einde is een beetje raar. Er bleken toch minder uien voorradig te zijn, waardoor de prijs omhoog geschoten is. Nog altijd blijven de prijzen rond de 28 cent hangen. We zullen zien hoe het in het nieuwe seizoen gaat. Nu regent het gelukkig hier, maar de vrees is dat de droogte er wel in zal hakken. Op een scenario als twee jaar geleden zitten we niet te wachten."

"De aardappelexport is bij ons redelijk door blijven lopen. Afrika is vaste volumes af bleven nemen. Alleen de vraag in Europa was door de Corona-perikelen laag. Klanten in Frankrijk die normaal twee auto's per week bestelden, namen nu vier pallets af. De verlichting van de regimes geeft de verkoop gelijk een boost. Deze week verkopen we alweer een stuk meer aardappelen dan vorige week", besluit de sales manager.

Voor meer informatie:
René Tiggelman
Van Langevelde Handelsmaatschappij
Stationsweg 4d
4416 PJ Kruiningen
Tel: 0113-382600
rene@javala.nl   
www.javala.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven