Praxas:

Hoe voorkom je risico's bij opslag en transport van uien?

Tijdens de voorbereiding wordt er bij het drogen gezorgd dat de ui de optimale temperatuur en luchtvochtigheidsgraad bereikt. Dit wordt met veel zorg gedaan om zo de versheid te behouden en de ui te beschermen tegen ziektes en schimmels, aldus Praxas in deze bijdrage.

Uien gaan dan ook bijna altijd op geconditioneerd transport. Alleen lokaal worden de uien met een vrachtwagen voorzien van schuifzeilen verzonden. Wanneer deze vrachten een weekend blijven staan, is het risico op vocht het grootst. Omdat karton vocht absorbeert, wordt er dubbellaags karton over de uien geplaatst over de gehele lengte en breedte van de vrachtwagen. Deze moeten het overtollige vocht opvangen. Maar wordt het karton te vochtig, dan valt het uit elkaar over de uien heen.

Als er zich tijdens het transport grote temperatuurverschillen voordoen, geeft de ui vocht af welke niet word afgevoerd bij onvoldoende afvoer. Dit geeft dan schimmelvorming op de ui.

Hoe Praxas kan helpen om risico’s tegen te gaan
Na het hele proces om een perfecte ui te creëren, is het van belang dat de uien ook in perfecte staat op de eindbestemming aankomen. Praxas helpt uienbedrijven specifieke risico’s tijdens opslag en transport tegen te gaan om zo verspilling van uien te voorkomen. Enerzijds door de risico’s samen met de klant in kaart te brengen, anderzijds door oplossingen te bieden die deze risico’s beperken. In de uiensector worden bijvoorbeeld vaak droogmiddelen toegepast in de container, waardoor uien niet te vochtig worden en de kans op schimmels sterk wordt gereduceerd. Er zijn verschillende soorten droogmiddelen beschikbaar, welke weinig ruimte innemen en eenvoudig kunnen worden aangebracht in de container.

Voor meer informatie:
Praxas
Tel: +31(0)76 50 40 268 
info@praxas.com
www.praxas.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven