Composteerbaar net uit Europees beukenhout is verpakking van de toekomst

In de afgelopen jaren is de verpakkingsdiscussie een belangrijk onderdeel van de groenten- en fruithandel geworden. De handel is continu op zoek naar duurzame alternatieven en de consumenten worden steeds bewuster als het om de verkoop van verpakte, verse levensmiddelen gaat. Composteerbare netten zijn een verpakkingsoplossing voor veel verschillende producten: "Onze CompoPac-netten zijn een soort lening van de natuur, een natuurlijk verpakkingsmiddel voor alle soorten groenten en fruit", vertelt Michael Bandel, distributieleider van de firma TVU Garnvertrieb GmbH, die achter het merk CompoPac zit.

CompoPac is het innovatieve idee van twee Zuid-Duitse garendeskundigen: TVU Garnvertrieb GmbH uit Leutershausen en Weinhold Textil GmbH uit Callenberg. "We werken sinds lange tijd met de firma Weinhold samen, die enkele jaren geleden met de productie van de netten is begonnen. Toen de vraag in de afgelopen jaren enorm steeg en het bedrijf de vraag niet meer aankon, besloten we deel te nemen aan het project", vertelt Michael.

Het biologisch afbreekbare cellulose-verpakkingsnet is levensmiddelecht, duurzaam en klimaatneutraal en kan in vele kleuren, patronen en naar wens in verschillende maasgroottes geproduceerd worden. "De grondstof voor het nieuwe net stamt uit beukenhout en laat zich na gebruik eenvoudig composteren. Het verpakkingsnet completeert de natuurlijke kringloop in de retail, want groenten- en fruitresten kunnen inclusief het net terug de natuur in worden gebracht. Het textielnet staat bovendien voor korte afstanden: de grondstof beukenhout komt uit Europa. De netten zelf worden in Duitsland geproduceerd.“

Daarmee verbindt CompoPac veel waarden van de moderne consument: "Steeds meer consumenten wensen zich openheid, mijden plastic en willen duurzaamheid. Bij de producten zelf, maar ook bij de verpakking. CompoPac maakt moeiteloos de spagaat tussen functionaliteit en prijs, maar ook optiek en duurzaamheid. Het net is ademend en houdt levensmiddelen langer vers. Zo bespaart men niet alleen verpakkingsafval, maar ook levensmiddelafval."

 

Ook in de handel kan men CompoPac reeds vinden: "We werken reeds met een bio-supermarktketen samen, maar onze netten worden echter ook door conventionele supermarkten en discounters getest met veelbelovende resultaten. De wens naar duurzaamheid is al lang geen marginaal verschijnsel meer.“

Voor meer informatie:
Michael Bandel
CompoPac
TVU Garnvertrieb GmbH
Tel: +49 (0)9823 955 160
E-mail: info@compopac.de     
Web: https://www.compopac.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.