Jaarcijfers 2019 North Sea Port, haven reserveert coronapot van 15 miljoen

In 2019 boekte North Sea Port met 71,5 miljoen ton een nieuw record inzake goederenoverslag via de zeevaart. Deze groei en vooral meer gronduitgifte vertalen zich in de omzet en de resultaten van de fusiehaven.

De winst voor belasting voor 2019 bedroeg 34,4 miljoen euro, dat is 0,5 miljoen euro hoger dan in 2018. De totale omzet lag met 107 miljoen euro 2,3 miljoen euro hoger dan in 2018. De havengelden - voor het gebruik van haveninfrastructuur en maritieme dienstverlening - droegen voor 45 miljoen euro bij aan de omzet (+ 1,6 miljoen). De omzet door de uitgifte van gronden steeg tot 51,3 miljoen euro (+ 2,2 miljoen). De overige opbrengsten daalden met 2,5 miljoen euro door het feit dat 2018 gekenmerkt werd door enkele incidentele opbrengsten.

De bedrijfslasten bedroegen 63 miljoen euro in 2019. Dat betekent een stijging van 2,5 miljoen euro ten opzichte van 2018, waarvan een groot deel aan CAO-verhogingen en indexatie te wijten is.

Coronacrisis
North Sea Port zag de voorbije jaren het volume aan goederenoverslag gestaag stijgen, samen met de omzet. De coronacrisis raakt niet enkel het volume van de goederenoverslag, de crisis zal voor 2020 ook in de financiële resultaten zichtbaar zijn. North Sea Port neemt de nodige maatregelen om de kosten zoveel mogelijk het hoofd te bieden. Volgens Nieuwsblad transport  heeft het bedrijf ook in haar jaarverslag bekendgemaakt dat het een pot van 15 miljoen euro opzij gaat zetten om bedrijven tegemoet te komen die door het coronavirus kampen met mogelijke betalingsproblemen.

Bron: North Sea Port, Nieuwsblad Transport


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven