Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Verkoopteam De Groot en Slot bezoekt Zeeland

Op 16 en 17 juli bezocht het verkoopteam van De Groot en Slot het zuidwesten van het land. Zowel de accountmanagers uit heel Nederland als de collega’s van de verkoop binnendienst en Communicatie en PR gingen met elkaar op stap. Tijdens deze twee dagen brachten zij bezoeken aan verschillende uienpercelen op Goeree Overflakkee, Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland. Daar was goed een divers beeld in de stand van de uien te zien.

"Het team kreeg zeker de kans om ziekten en plagen waar te nemen en vast te leggen, want nu we midden in het seizoen zitten is er van alles te vinden in het veld (zie ook het nieuwsbericht over trips en bladschimmels). Dat varieert van uienpercelen die last hebben gehad van de droogte in het voorjaar en nu een dunne stand laten zien tot percelen in volle groei die over een paar weken gerooid zullen worden met een goede hectare opbrengst", aldus De Groot en Slot. 

De mindere gewasstand was vooral te vinden op Schouwen-Duiveland en Noord-Beveland waar de regen die uiteindelijk viel, voor veel uienpercelen te laat is gekomen. Op Noord-Beveland, waar geen zoet water voor beregening beschikbaar is, wordt nu door het UIKC onderzocht wat druppelirrigatie met water uit een zoetwaterbassin voor telers kan betekenen. Deze proef lag op proefboerderij De Rusthoeve in Colijnsplaat waar het verkoopteam uitleg kreeg over de opzet en waar ook de rassenproef mocht worden bekeken. Verder werd een screeningsveld met verschillende uienrassen bezocht en beoordeeld door de mannen en vrouwen uit de buitendienst.

"Naast verdieping in de teelt heeft het verkoopteam zich ook verdiept in een andere schakel uit de keten: het sorteren en verpakken van uien in de toekomst! MSP Onions heeft zoals zij het noemen de ‘fabriek van de toekomst’ gebouwd en gaf de groep met plezier een rondleiding door dit prachtige grote sorteercentrum", besluit het bedrijf. 

Voor meer informatie:    
De Groot en Slot
1720 AA Broek op Langedijk
0226 33 12 00
info@degrootenslot.nl  
www.degrootenslot.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© UienNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven