Mogelijke salmonellabesmetting

Amerikaanse Giant Eagle heeft op 1 augustus vrijwillig uien en met uien bereide voedingsmiddelen teruggeroepen

Na het ontvangen van een bericht van uienleverancier Onion 52, dat uien afgenomen waren van Thomson International, waar een salmonellabesmetting was vastgesteld, riep Giant Eagle op zaterdag 1 augustus alle gerelateerde producten terug. 

Giant Eagle haalde rode, gele en witte uien terug die worden afgezet in Pennsylvania, Ohio, West Virginia, Indiana en Maryland. Het betrof ook producten die met deze uien bereid waren. De reden van het terugroepen heeft betrekking op een mogelijke salmonellabesmetting van deze uien.

Uit voorzorg heeft Giant Eagle deze producten op zaterdag 1 augustus onmiddellijk uit zijn assortiment gehaald in afwachting van  het lopende onderzoek naar de uitbraak van salmonella door de FDA en de CDC. Naar aanleiding van een mogelijke besmetting zijn tot nu toe nog geen ziektegevallen onder klanten van Giant Eagle gemeld.

Salmonella, een organisme dat ernstige en soms dodelijke infecties kan veroorzaken bij jonge kinderen, kwetsbare of oudere mensen kan salmonellose veroorzaken. Salmonellose is een van de meest voorkomende bacteriële, door voedsel overgedragen ziekten en sommige symptomen van salmonellose zijn diarree, buikkrampen en koorts die op kunnen treden tussen 12 en 72 uur na consumptie. Deze ziekte kan vier tot zeven dagen duren.

Teruggeroepen uien
Giant Eagle heeft alle rode, gele en witte uien in bulkverpakking en in zakken teruggeroepen die sinds 6 juni op de versafdelingen afgezet worden. Klanten die het product hebben gekocht en nog steeds in hun bezit hebben, moeten zich van het product ontdoen. Ze kunnen hun bonnetje meenemen naar hun lokale Giant Eagle winkel om een terugbetaling te ontvangen voor hun aankoop.

Voor de volledige lijst van getroffen producten, klik hier.

In aanvulling op deze openbare mededeling over de terugroeping heeft Giant Eagle het initiatief genomen om consumenten telefonisch te benaderen. Het terugroepingsproces maakt gebruik van aankoopgegevens en telefoonnummers van consumenten die in de Giant Eagle Advantage Card-database zijn opgenomen om de huishoudens die het betreffende product hebben gekocht en die bijgewerkte telefonische contactgegevens in de database hebben staan, te waarschuwen.

Voor meer informatie:
Dan Donovan
Giant Eagle, Inc.

Tel: +1 412 967 4551
media.relations@gianteagle.com

Uien52
Tel: +1 801 773 0630
customerservice@onions52.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven