Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Slim veiligheidsvest is een effectieve oplossing voor social distancing op de werkvloer"

"We weten allemaal dat we, ook op de werkvloer, anderhalve meter afstand tot onze collega’s moeten houden. Maar deze afstand is niet altijd eenvoudig in te schatten. Linde biedt nu, naar eigen zeggen, 'twee efficiënte veiligheidsoplossingen', waarmee steeds de correcte 1,5 meter kan worden bewaard en efficiënt werken mogelijk blijft zonder het risico op besmettingen.

"Secure Distance Vest en de Distance Beeper laten medewerkers zowel akoestisch, visueel als via trilling weten wanneer ze te dicht in elkaars buurt komen", aldus het bedrijf. 

In industriële omgevingen of distributiecentra zijn contacten met collega’s soms zeer moeilijk te vermijden. Maar de huidige coronapandemie vormt in deze situaties helaas behoorlijke veiligheidsrisico's. Dit heeft niet alleen negatieve gevolgen voor de medewerkers zelf, maar net zo goed voor de bedrijven, die in het slechtste geval hun activiteiten volledig moeten stilleggen.

Hoe kunnen de nieuwe social distancing regels effectief worden gehandhaafd in warehouses en magazijnen zonder dat dit een negatief effect heeft op de werkprocessen? "Linde Material Handling geeft een slim antwoord op deze vraag in de vorm van het Secure Distance Vest. Deze draagbare veiligheidsoplossing, die is gecertificeerd volgens de EN ISO 20471 veiligheidsnorm, bewaakt continu de ingestelde minimale afstand tussen werknemers. Wanneer een collega binnen een straal van 1,5 meter komt, lichten de vesten niet alleen op, maar produceren ze ook waarschuwende geluiden en trillingen", zegt het bedrijf. 

"Hiervoor wordt extreem betrouwbare en nauwkeurige ultrabreedbandtechnologie gebruikt, die zelfs door muren, rekken en poorten heen werkt", vervolgt Linde. "Een bijkomend voordeel is dat er geen aanvullende technische infrastructuur nodig is; zodra medewerkers het vest hebben aangetrokken, kunnen ze zich volledig concentreren op hun werk zonder steeds in de gaten te hoeven houden of ze de voorgeschreven afstand aanhouden. Bovendien kan ook voor een tracing-functie worden gekozen, zodat bij een eventuele besmetting van een medewerker kan worden nagegaan welke collega’s zich recentelijk nog in zijn of haar omgeving bevonden. Op deze manier kunnen bedrijven voorkomen dat ze het hele personeelsbestand in quarantaine moeten plaatsen. Alle gegevens worden uiterlijk na vier weken verwijderd."

De Distance Beeper werkt nagenoeg hetzelfde als het Secure Distance Vest, met als verschil dat het hier om kleine devices gaat die aan de kleding van medewerkers kunnen worden bevestigd.

Beide systemen zijn gebaseerd op het Linde Safety Guard systeem, dat onder meer waarschuwt wanneer een aanrijding dreigt tussen een heftruck en een voetganger. Hierdoor kunnen beide veiligheidsoplossingen na de Covid-19-pandemie probleemloos worden omgebouwd naar de Linde Safety Guard. Ook omgekeerd geldt dat klanten die nu reeds over de Safety Guard beschikken, dit systeem kunnen laten ombouwen tot Secure Distance Vest of Distance Beeper. 

“Dit soort tijden vereist onconventioneel denken", zegt Andreas Krinninger, CEO van Linde Material Handling: "Met ons Secure Distance Vest en de Distance Beeper hebben we een geavanceerd systeem aangepast aan nieuwe omstandigheden en bieden we bedrijven een eenvoudig te implementeren methode om besmettingen tegen te gaan en de productiviteit en continuïteit te waarborgen. Beide oplossingen worden al met succes toegepast op verschillende van onze eigen locaties, en we krijgen ook zeer positieve feedback van testklanten. Het feit dat deze hulpmiddelen ook na de Covid-19-pandemie nog kunnen worden ingezet, maakt deze investering overigens ook zeer duurzaam.”

Voor meer informatie: 
MotracLinde
Rondebeltweg 51
1329 BP Almere
+31(0)88 7377 800
www.motraclindeshop.nl        

Publicatiedatum: