10 september: open dan Delphy akkerbouw Noord-Oost

"Ook dit jaar organiseren wij in de zomer een open dag. Deze is voor iedereen toegankelijk. Op onze onderzoekslocatie nabij Weerdinge willen wij, het team van Delphy Akkerbouw Noord-Oost kennis ontwikkelen en delen om het rendement van de akkerbouw verder te optimaliseren. Er wordt onderzoek gedaan dat heel erg dicht bij de praktijk ligt om direct bruikbaar te zijn voor de akkerbouwer. Ontwikkelde kennis passen wij direct toe in de praktijk. Knelpunten worden onder lokale praktijkomstandigheden in onderzoek gelegd. Daarbij handelen wij snel, denken nieuwe ontwikkelingen uit en testen deze", aldus de organisatie. 

Thema van deze open dag is: “Nieuwe Technieken in de akkerbouw” met als uiteenzetting:
• Verhoging van de opbrengst en rendabiliteit in aardappelen en bieten;
• Onderzoeken nieuwe technieken zoals bijv. Zasso en Topsoilmapper;
• Aardappelrassendemo;
• Ontwikkelen van nieuwe duurzame teeltmethodes;
• Informatiemarkt met betrokken bedrijven vanuit de objecten en uit de sector.

Deze Open Dag wordt georganiseerd binnen de Covid-19 richtlijnen van de overheid. U dient zich van te voren aan te melden via de volgende website: https://delphy.nl/microsite/open-dag-onderzoekslocatie-delphy-akkerbouw-noord-oost/. Graag aanmelden voor 5 september.

Programma
Op de open dag worden in de rondleidingen objecten en demo’s toegelicht door Delphy adviseurs en vertegenwoordigers van de bedrijven, betrokken bij de objecten. Tevens zijn op het beursplein verschillende bedrijven te bezoeken en machines te bekijken tussen 13.00 en 18.00 uur

Locatie open dag
In 2020 zal de open dag plaatsvinden aan de Schapendrift in Weerdinge. De ingang van het perceel (zie pijl) is te herkennen aan de Delphy vlaggen. Volg de borden en u komt op het parkeer terrein. Het beursplein (oranje cirkel) is ook op het demoveld.
In de special van vakblad ‘v/d Grond’ leest u meer over Delphy Team akkerbouw Noord-Oost, de onderzoekslocaties in o.a. Weerdinge en over de onderzoeken die tijdens de rondleidingen op 10 september door de Delphy adviseurs worden toegelicht.

Voor meer informatie:
Delphy
De Drieslag 25 
8251 JZ Dronten
+31(0)321 388 841
info@delphy.nl   
www.delphy.nl    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven