Minister Schouten maakt afgebroken werkbezoek Zeeland af

In juli brak minister Carola Schouten haar werkbezoek aan Zeeland noodgedwongen af. Tientallen boeren hielden toen een protestactie in Kamperland. De Veiligheidsregio vond het niet veilig, waarop Schouten haar bezoek afbrak. Maandag was ze terug in Kamperland om het bezoek alsnog af te maken.


Foto: social media ministerie van LNV

De minister bracht een bezoek aan het fruitbedrijf van Alex de Nooijer, aldus NFO. Bestuurslid van de NFO-kring Zeeland/Noord-Brabant Rinus van’t Westeinde was daarbij aanwezig. Aanleiding voor het bezoek was het niet kunnen beschikken over zoet water in combinatie met de droogte van afgelopen jaren. Van ’t Westeinde: “We hebben laten zien welke schade droogte en hitte kunnen veroorzaken. De minister toonde begrip voor de situatie en erkende dat niet beschikken over zoet water een groot probleem is voor de sector.”
Naast de problematiek rondom zoet water werden ook de noodzaak voor een toereikend middelenpakket en huisvesting van arbeidsmigranten besproken.

Schouten sprak daarnaast met teler Michael Schippers uit Kamperland, die samen met drie andere boeren de landbouwcombinatie Nieuw Campen vormt. "Als er ergens in Zeeland de schreeuw om zoet water klinkt, is het daar wel," schrijft PZC. Verschillende boeren op westelijk Noord-Beveland lieten in mei per schip zoet water aanvoeren om hun net gezaaide en geplante gewassen te redden. Dat geeft volgens de minister aan hoe hoog de nood is.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven