Evaluatie proef biostimulant ‘BeneSTIM Recovery’

"Biostimulant beschermt zaaiuien tijdens droge periode"

Samen met de agronomen Gert Gerrits van Gerrits Gassel en Geert Jilissen van Jilissen Agri observeerde het bedrijf Benefert BV de zaaiuien op het proefveld met biostimulant ‘BeneSTIM Recovery’.

De toepassingen van BeneSTIM Recovery werden gecombineerd met de andere gewasbeschermingsmiddelen. Het doel was om verschillen in de prestaties van de uien te observeren in tijden van abiotische stress.

"In het algemeen is het teeltprogramma zeer zorgvuldig uitgevoerd. Stikstof en kalium zijn belangrijke macro-elementen in uien, vooral op zandgronden. Daarom zijn in april en juni extra doseringen van beide gegeven. Ook werden enkele vloeibare meststoffen toegepast met kalium, zink en mangaan. Door deze voedzame elementen te combineren met een biostimulant worden de elementen beter in de planten getransporteerd", aldus Benefert.

De bollen zijn enorm gegroeid. Langzaam gaat het gewas naar het rijpingsstadium en daar vertonen de uien gele punten. Dit resulteert in een hogere vraag naar suikers. Deze zijn nodig om de enorme groei van de bollen in stand te houden. Vlak voor de opbouw van de droge stof is de vraag naar kalium op het hoogste niveau.

Voor meer informatie:
Benefert
www.benefert.com  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.