HZPC verstevigt positie in België via samenwerking Sanac

HZPC en Sanac, onderdeel van Arvesta, gaan nauwer samenwerken. Door de teeltexpertise van Sanac en de internationale ervaring van HZPC te combineren willen beiden partijen op middellange termijn de pootgoedproductie in België verhogen. Beide partijen verwachten hiermee tegemoet te komen aan de vraag van sectororganisaties zoals Belpotato naar meer lokaal geteeld pootgoed.

“Voor HZPC is deze samenwerking belangrijk omdat we graag willen groeien in Europa en kansen zien in België om meer lokaal geproduceerd pootgoed af te zetten. Het telen van pootgoed dichtbij op de uiteindelijke bestemming - local for local - past goed bij de strategie van HZPC”, vertelt Martin Jansen Klomp, Cluster Manager Nederland/België bij HZPC. “We verminderen zo het aantal transportbewegingen waardoor we de pootgoedketen verder kunnen verduurzamen. HZPC is 3 jaar actief in België met pootgoedteelt. Met deze samenwerking willen we onze positie verder versterken. Twee ervaren medewerkers van Sanac zullen de buitendienstactiviteiten van HZPC voor hun rekening nemen.” 

"Ook voor Sanac is de teeltopvolging en verwerking van het pootgoed geteeld door onze Belgische landbouwers een belangrijke volgende stap in de ontwikkeling van haar activiteiten in de aardappelsector. Binnen Arvesta bieden we de aardappelteler reeds een heel gamma aan producten gaande van pootgoed tot naoogstbewaring onder het concept smartfogging, maar ook teeltbegeleiding. Dankzij deze samenwerking willen onze experts ook in de pootgoedsector een grote meerwaarde bieden aan telers en helpen de teelt in Vlaanderen en Wallonië verder te ontwikkelen."

“Het is mooi om te zien dat onze expertise van de aardappelteelt bij Sanac gewaardeerd wordt door een belangrijke speler zoals HZPC. Onze specialisten staan te springen om de pootgoedtelers te begeleiden bij hun teelt van A tot Z,” zegt Kris Moerman, Directeur van Sanac. De eerste prioriteit van de specialisten van Sanac zal het overnemen van de buitendienstactiviteiten van HZPC zijn en het bijhorende technisch advies leveren voor een optimale pootgoedteelt. 

Voor meer informatie:
HZPC Holland B.V. 
Tel: +31 (0)513 48 98 88
info@HZPC.nl      
www.HZPC.nl   

Sanac NV
Tel: +32 (0) 56 300 311
info@sanac.be
www.sanac.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.