Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Razendsnelle verpakkingslijn voor WDK Onions

Familiebedrijf WDK Onions uit Zeeland sorteert en verpakt al uien sinds 1933. Mike de Koster, kleinzoon van de oprichter, investeerde deze zomer in een aanzienlijk snellere verpakkingslijn van Eqraft.

De samenwerking tussen WDK Onions en Eqraft gaat al een poosje terug: toen directeur Mike de Koster in het bedrijf begon stonden er in de fabriek van zijn vader en ooms nog machines van de voorloper van Eqraft. Zijn carrière in de uienbusiness startte Mike in 2009; inmiddels heeft hij alle activiteiten van de vorige generatie overgenomen. Hij investeerde in een Baxmatic: “Dat was toen de beste en snelste machine die er was.”

Mike gaf begin augustus groen licht voor de order en tegen het einde van de maand was de nieuwe verpakkingslijn volledig operationeel. "Onderdeel van onze strategie is dat we snel uiensnijders, wegers en verpakkingsmachines kunnen leveren," zegt Rutger Keurhorst, salesmanager bij Eqraft. WDK Onions verwerkt zo’n 10.000 tot 15.000 ton uien per jaar en streeft ernaar kwalitatief gezien bij de besten te horen. Mike zit zowel op kantoor als op de heftruck: doordat hij zelf nauw betrokken is bij het proces, houdt hij grip op de kwaliteit. 

Mike was zich al een aantal jaar aan het oriënteren op een nieuwe naaistraat: de machine die er stond dateerde uit 1991. Tijdens de coronacrisis besloot hij de knoop door te hakken: naast de nieuwe naaistraat met een capaciteit van 1000 zakken per uur en een bufferband, verving hij ook de Baxmatic uit 2009 voor een nieuw model. “Zo sluit alles optimaal aan.”

Op 10 augustus tekende Mike de order en eind augustus stond zijn nieuwe installatie te draaien. “We zijn er trots op dat het zo snel is gelukt,” zegt projectmanager Arie van de Wolfshaar van Eqraft. “Dat is ook onderdeel van onze nieuwe strategie: het snel kunnen leveren van afstaarters, weeg- en verpakkingsmachines.” Ook het testen van de machines gebeurt grotendeels bij Eqraft, zodat er zo min mogelijk installatietijd nodig is. Dat dat een voordeel is, blijkt ook uit de reactie van Mike. “In één dag is de nieuwe installatie geplaatst. Petje af voor de monteurs.”

De ingebruikname van de nieuwe verpakkingslijn viel samen met de introductie van het eigen merk Jolie van WDK Onions. De nieuwe machines zijn inmiddels een week in gebruik, de eerste zakken al verscheept. Het grootste verschil? De snelheid, aldus Mike: de verpakkingscapaciteit ging van 13 naar 19 zakken per minuut. Vrachten kunnen hierdoor sneller klaargezet worden. Ook het bedieningsgemak zorgt voor een procesversnelling: de machine vindt met één druk op de knop de juiste instellingen. “Ik moest zelfs wennen aan de snelheid,” lacht Mike. “We konden het zelf amper bijhouden!”

Voor meer informatie:
Rutger Keurhorst
Eqraft
+31 527 256 130
info@eqraft.com
www.eqraft.com

Mike de Koster
WDK Onions
Langeweegje 39
4434 NC Kwadendamme
+31-(0)113-644270
info@wdk-onions.nl
www.wdk-onions.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven