Jan Franje, Franje Onions:

"Goede vraag naar rode uien door exportstop India, maar beschikbaarheid containers is beperkt"

Tholen - Hoewel de meeste uien al in de cel zitten, komen er bij Franje Onions deze dagen nog altijd vrachten uien binnen. "Bij ons is het nu erg nat, maar we halen nog wel uien op in het noorden van het land", vertelt Jan Franje van Franje Onions. "Bij ons zijn de opbrengsten redelijk goed. Er is altijd wel een partijtje waar wat aan mankeert, maar over het algemeen krijgen we prachtige uien binnen."

"De vraag is redelijk breed. Na de exportstop van India is met name de vraag naar rode uien behoorlijk op gang gekomen, maar het is niet zo dat de verkoopprijs is opgeleefd. Die vind ik eerder wat onder druk staan", constateert Jan.

"Helaas is het voor vrijwel alle bestemmingen heel lastig om containers beschikbaar te krijgen. En daarnaast blijft de Corona-crisis als een donderwolk boven de sector hangen. Niemand weet hoe dit zich zal ontwikkelen, maar maatregelen waarbij er maximaal dertig man in een restaurant mogen, bevorderen de afzet zeker niet!"

Voor meer informatie:
Jan Franje
Franje Onions
Gawege 10
4414 NB Waarde
0113 501658
info@franjeonions.nl   
www.franjeonions.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.