Indiase regering geeft buffervoorraad van 100.000 ton uien vrij

De minister van Landbouw, Narendra Singh Tomar, heeft verklaard dat de Indiase federale regering een buffervoorraad uien van 100.000 ton vrijgeeft. Singh Tomar: "De overheid heeft reeds kennis genomen van de kwestie rond de stijgende uienprijzen en de buffervoorraad wordt vrijgegeven door NAFED. Wij hebben het uienexportverbod goed op tijd opgelegd en er zijn routes voor import geopend."

Verwijzend naar de protesten van het Congres over nieuwe landbouwwetten, beschuldigde Tomar de oppositiepartij ervan met twee maten te meten. "In haar verkiezingsmanifest in 2019 had het Congres beloofd om de handel vrij van regels te maken. Ze hebben ook gezegd dat ze de handel tussen de staten zouden aanmoedigen, dat ze de Commissies voor Marketing van Landbouwproducten (APMCs) zouden opheffen, dat ze telers zouden aanmoedigen om contracten te sluiten en een einde zouden maken aan de Essential Commodities Act."

"Maar het Congres was niet in staat om deze dingen te doen vanwege de druk van tussenpersonen. De regering heeft nieuwe wetten voor landbouwhervormingen opgesteld. Daar plukt het Congres nu de wrange vruchten van."

Bron: financialexpress.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven