West-Bengalense groothandelaars mogen niet meer dan 25 ton aardappelen en uien opslaan

Om de stijgende uien- en aardappelprijzen onder controle te houden, heeft de regering van West-Bengalen een richtlijn uitgevaardigd dat geen enkele groothandelaar meer dan 25 ton en die met kleine bedrijven niet meer dan 2 ton van deze groenten mag opslaan, zei een ambtenaar afgelopen vrijdag. "Er zullen strenge gerechtelijke stappen worden ondernomen als iemand de richtlijn overtreedt," zei hij.

De politieteams van de Afdeling van de Handhaving waren op vrijdag op verscheidene markten in en rond de hoofdstad Kolkata aanwezig om het hamsteren van aardappelen en uien te controleren.

"Dit is niet nieuw, we voeren regelmatig marktinspecties uit. Maar aangezien de prijs van deze beide groenten de afgelopen weken vrij scherp is gestegen, hebben wij onze inspecties opgevoerd om elke vorm van hamsteren te controleren," verklaarde een politieagent aan indiatvnews.com.

Op de lokale stadsmarkten is de aardappelprijs gestegen tot €0,45 per kilogram, terwijl uien worden verkocht voor €0,91 per kilogram.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven