Telers willen opheffing exportverbod

Indiase uienprijzen dalen door groter aanbod

Volgens gegevens van het Indiase ministerie van Landbouw bedroeg het uienaanbod in november 2,28 lakh ton (1 lakh= 100.000) in Maharashtra vergeleken met 1,56 lakh ton in oktober. Tot nu toe is er naar schatting 52.000 ton uien aangekomen in de maand december, wat duidt op een hogere instroom.

De Indiase uienprijzen zijn met bijna 75% gedaald na het hoogtepunt op 20 oktober van dit jaar met betrekking tot de hogere voorraden. Dit heeft ertoe geleid dat uientelers hun product hebben achtergehouden en ze eisen dat het exportverbod wordt opgeheven.

Suvarna Jagtap, voorzitter van het Lasalgaon Agricultural Produce Marketing Committee (APMC) in het district van Nashik van Maharashtra: "De uienprijzen zijn de afgelopen 2 dagen tot € 0,22/kg gedaald."

Het aanbod daalde in Lasalgaon van ongeveer 12.000 ton op 27 november tot 5.700 ton op 5 december. Op 20 oktober piekten de prijzen tot € 1,12 in de retail en was het aanbod 5.438 ton, meldt  www.moneycontrol.com

Jagtap: "Het aanbod van Unhal-uien is nu 4.054 ton tegen 5.438 ton toen de prijzen sterk stegen. Telers houden hun producten van de markt met het oog op de scherpe prijsdaling."

Jagtap heeft de ministeries van Handel en Landbouw en minister Nitin Gadkari schriftelijk verzocht om het exportverbod van 15 september op te heffen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven