Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Seminis trakteert: gratis bodemanalyse bij minimale bestelling van 15 eenheden uienzaad

Uientelers kunnen bij Seminis rekenen op zaden van de hoogste kwaliteit, inclusief professionele ondersteuning en toegang tot technische kennis. Maar bij Seminis zetten ze graag een stapje extra voor onze klanten. Zo komen telers in aanmerking voor een gratis bodemanalyse bij een minimale bestelling van 15 eenheden uienzaad. Omgevingsfactoren spelen namelijk een belangrijke rol bij een succesvolle oogst. Lennert van Arenthals en Wout Nelissen, accountmanagers bij Seminis, vertellen hoe dit idee tot stand is gekomen.


Wout begint: “We waren op zoek naar een manier om onze waardering uit te spreken naar klanten én om onze zaden onder de aandacht te brengen bij potentiële klanten. De mogelijkheden daartoe zijn natuurlijk oneindig. Wij vonden het met name belangrijk om telers iets aan te kunnen bieden dat bijdraagt aan een succesvolle oogst. Zodoende kwamen we op het idee van een gratis bodemanalyse. Een leuke bijkomstigheid voor bestaande klanten en een onderscheidende manier om potentiële klanten kennis te laten maken met de uienrassen van Seminis.”

Link naar de e-voucher


Voordelen voor de teler
Lennert vervolgt: “Met de uitkomst van zo’n analyse krijgt de teler een goed beeld van de bodemkwaliteit en wat er nog nodig is om een optimaal resultaat te kunnen behalen. Bij een bemestingsanalyse kan er bijvoorbeeld uitkomen dat de grond te weinig of juist te veel van bepaalde mineralen bevat. De teler kan daar dan op voorhand op sturen, in plaats van halverwege het proces te moeten constateren dat de groei achterblijft, en dan pas te moeten gaan onderzoeken waar het aan ligt.”

Samenwerking met de dealer
“Onze zaaddealers zijn belangrijke spelers in deze actie. Zij hebben een groot netwerk en zijn als geen ander op de hoogte van de behoeften van de telers. De telers melden zich voor deze actie dan ook aan bij hun toeleverancier en via onze website", zegt Wout.

Rassen
De uienfamilie van Seminis bestaat uit meerdere kwaliteitsrassen. Lennert en Wout lichten er enkelen toe:

  • Barito, het vroegste ras in de markt, kent een vroege bolvorming en strijkt uniform;
  • Het ras dat vroegheid combineert met middellange bewaarbaarheid is Shakito;
  • SV3557ND is een vroeg ras met goede bewaareigenschappen. Wegens beperkte beschikbaarheid is dit ras reeds onder de dealers verdeeld;
  • Rockito is ons zeer harde uienras met een zeer goede huidvastheid en daardoor geschikt voor de langste bewaring: steengoed in hardheid!
  • Onze Packitois een ras met donkergroen, opgericht loof en hoge een opbrengst. De Packito produceert een ui voor de lange bewaring;
  • De goede spruitrust en huidvastheid plus de uitstekende hardheid van Bossito maken dat deze mooie ronde ui geschikt is voor de lange bewaring!

Beschikbaarheden
Lennert vertelt: “Uien worden in heel Nederland geteeld. In het oosten van ons land neemt het areaal zaaiuien elk jaar toe. Ook voor komend seizoen voorzien we een verdere uitbreiding
in de oostelijke teeltgebieden.” Wout vult aan: “Ondanks de grote vraag in deze gebieden en beperkte beschikbaarheden van
sommige rassen, hebben wij op dit moment nog voldoende Shakito en Rockito, zowel geprimed als ongeprimed, beschikbaar om in deze vraag te voorzien.”

Succesvolle oogst
Wout sluit af: “Als Seminis zijn wij onze telers graag van dienst met onze kwaliteitsrassen. Dat doen we door telers aan de basis van de teelt te helpen. De rassen komen dan goed tot hun recht. Op deze manier helpen we hen om tot een succesvolle oogst te komen in 2021.” Kortom: genoeg redenen om gebruik te maken van deze actie. De actie is geldig van 15 november 2020 tot en met 28 februari 2021. Vraag bij Lennert, Wout of uw toeleverancier naar de aanvullende voorwaarden.

Voor meer informatie:
Bayer – Crop Science
Leeuwenhoekweg 52
2660 BB Bergschenhoek
The Netherlands
Tel: +31 651381727
[email protected]
www.bayer.com

Publicatiedatum: